files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla Ingema predstavila káder pre nasledujúcu sezónu

Už po piatykrát sa na Moteli Kamenec na Zemplínskej šírave uskutočnil v stredu siedmeho júna slávnostný Galavečer HK Dukla Ingema Michalovce. Na ňom vôbec prvýkrát oficiálne zazneli mená hráčov, ktorí budú Michalovce reprezentovať v sezóne 2023/24. A došlo aj na prekvapenia...

Galavečer pre partnerov a priateľov HK Dukla Ingema Michalovce. Takýto názov niesol galavečer, ktorým moderátorsky sprevádzal hostí Slávo Jurko. Nechýbala samozrejme ani tombola, no fanúšikovia boli najviac zvedaví na predstavený káder. Klub totiž v tejto sezóne zvolil inú formu predstavovania kádra. Tentoraz všetky mená odzneli prvýkrát práve na galavečeri. Klub na ňom predstavil vynovené logo a takisto aj nové dresy, ktoré budú mať aj náboj päťdesiatročného výročia klubu.

Minulosezónna opora i návrat michalovského obra

Michalovčania mali najväčšiu silu v lanskom play-off na brankárskom poste. Na ňom dominoval Stanislav Škorvánek, ktorého výkony v play-off katapultovali až na majstrovstvá sveta do Rigy a Tampere. A keďže slovenský reprezentant má zmluvu aj na ďalší rok, bol v kádri takisto predstavený. Spolu s ním klub na brankársky post predstavil aj navrátilca do materského klubu Vladimíra Glosára. Bez piatich centimetrov dvojmetrový brankár bol v posledných dvoch sezónach jednotkou prvoligového Martina. Klub angažoval aj Mateja Gajana, ktorý minulú sezónu kvôli zraneniu nechytal, predtým bol ale oporou Banskej Bystrice. Štvrtým brankárom je slovenský mládežnícky reprezentant a vlani najlepší brankár extraligy dorastu Tobias Smolko.

Základ z minulej sezóny, produktívny bek z Nemecka

Sena Acolatse. Práve na toto meno upozorňujeme z obrany ako na prvé. Tridsaťdvaročný rodák z Californie by mal byť náhradou za produktívneho krajana Zacha Osburna. Posledných päť sezón strávil v najvyššej nemeckej DEL, kde mal viac ako pol kanadského bodu na zápas. Oporou zadných radov by mal byť aj Martin Bodák prichádzajúci z Nitry. Novými členmi obrany sú aj bývalý slovenský mládežnícky reprezentant Marek Korenčík, ktorý sa na Slovensko vracia po účinkovaní vo Švédsku, či na americkej univerzite a takisto aj Sebastián Jasečko, syn bývalého slovenského reprezentanta, ktorý naposledy pôsobil v Poprade. Dvadsaťročný Jasečko je mládežníckym reprezentantom Českej republiky. Okrem tejto trojice klub predstavil aj ďalších členov obrany, ktorí v Michalovciach hrali aj v nedávno skončenej úspešnej sezóne. Oporou defenzívy by mal byť naďalej aj kapitán Vladimír Mihalik. Okrem neho klub predstavil aj ďalších členov kádra – Miroslava Macejka, Adama Stripaia, Milana Pišoju, Jakuba Cibáka a Christiána Michalčina.

Návrat ďalšieho odchovanca

Okrem Glosára si michalovský dres v nasledujúcej sezóne oblečie aj ďalší navrátilec do materského klubu Samuel Solenský. Ten sa vlani vrátil do Európy po pôsobení v americkej univerzite, nakoniec ale uprednostnil ponuku Nitry pred Michalovcami. „Jeho sobáš“ s materským klubom prišiel o rok neskôr a Solenskému sa dostalo pocty aj v tom, že mohol spolu s Petrom Bjalončíkom predstaviť nové dresy. Okrem Bjalončíka z minulej sezóny v útočných radoch ostávajú aj Dávid Buc, Matúš Paločko, Jakub Suja a Filip Vašaš. V rámci výmeny putuje do Michaloviec z Banskej Bystrice jej kapitán Michal Kabáč. Ten je jedným zo štyroch nových slovenských útočníkov v kádri. Okrem neho a Solenského Dukla predstavila aj Mareka Valacha (naposledy pôsobil v Trenčíne) a Matúša Bodnára (v minulej sezóne hrával v Banskej Bystrici a Trnave). Klub predstavil aj tri posily na legionársky post. Respektíve dva, keďže Američan Adam Varga má slovenské korene a takisto aj slovenský pas. Čochvíľa dvadsaťtriročný rodák z Bel Air v štáte Marryland sa narodil slovenským rodičom. Doteraz hrával iba v zámorí, Michalovce budú pre neho prvou štáciou na starom kontinente. Súčasťou tímu v sezóne 2023/24 by mal byť aj Kanaďan Mitchell Heard. Tridsaťjedenročný rodák z Ontaria pôsobil štyri sezóny v nemeckej DEL, v minulej sezóne hrával súťaž ECHL a takisto aj AHL. V roku 2012 bol draftovaný tímom Coorado Avalanche. V AHL hrával aj o šesť rokov mladší takisto center Max Newton. Pre rodáka z Vancouveru to bude prvá sezóna mimo zámoria. Súčasťou tímu by mali byť aj traja mladíci z vlastnej liahne – Pavol Prokopovič, Ivan Matta a Samuel Kizák. Vedenie klubu chce káder doplniť ešte jedným až dvoma obrancami a dvoma útočníkmi. Traja z nich by mali byť tiež legionármi.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.06.2023 16:53:57
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.