files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanov opúšťa pätica hráčov, v príprave aj proti Bialystoku

V kádri MFK Zemplín Michalovce pre novú sezónu už nebude pôsobiť pätica hráčov z tých, ktorí tu boli v nedávno skončenej sezóne. Španielsky stredopoliar Brian Peňa sa dohodol na zmluve s lotyšským FC Riga a klub prostredníctvom stránky oznámil aj koniec spolupráce s ukrajinským brankárom Andrijom Kožucharom, nigérijským útočníkom Wisdonom Kanuom a albánskym stredopoliarom Kristim Qosem. Po skončení hosťovania sa do Žilina vracia Tibor Slebodník.

Ukrajinský brankár Kožuchar a nigérijský útočník Kanu končia v MFK Zemplín po dvoch rokoch, obaja prišli k Laborcu v lete 2021. Dvadsaťtriročný gólman odchytal za Michalovce vo Fortuna lige rovných 20 zápasov (štyrikrát si udržal čisté konto), o šesť rokov starší Kanu nastúpil na 60 duelov, v ktorých strelil 10 gólov. Jednu sezónu strávil na Zemplíne na hosťovaní zo Žiliny stredný záložník Tibor Slebodník a v lige zasiahol do 25 stretnutí, gólovo sa ani raz nepresadil. Albánsky defenzívny stredopoliar Kristi Qose sa vrátil do Michaloviec v priebehu zimnej prestávky, jeho druhá anabáza v žlto-modrom drese trvala iba štyri mesiace. Za ten čas si stihol pripísať 11 štartov, do streleckej listiny sa podobne ako Slebodník nezapísal. „Všetkým štyrom hráčom ďakujeme za reprezentáciu klubu a želáme veľa šťastia a úspechov v osobnom aj športovom živote,“ píše klub na svojej stránke.

V príprave proti tímom zo štyroch krajín

Michalovčania síce ešte nepoznajú meno nového trénera, poznáme ale ich program v príprave. Tú odštartujú vo štvrtok pätnásteho júna poobede. Momentálne poznáme šesť zápasov. Michalovčania začnú v Trebišove v sobotu 24.júna. Následne ich čaká v sobotu prvého júla zápas v poľskom Lubine a v sobotu ôsmeho júla privítajú maďarský Kolorcity Kazincbarcika SC. Následne odcestujú na týždňové sústredenie do Poľska, kde sa stretnú s ukrajinským FC Zorja Luhansk (utorok jedenásteho júla) a poľským Jagiellonia Bialystok (sobota pätnásteho júla). Generálku následne absolvujú v piatok 21.júla domácim zápasom s Liptovským Mikulášom.

Program letnej prípravy MFK Zemplín:
Štvrtok 15. júna: štart prípravy
Sobota 24. júna: Slavoj Trebišov – Michalovce
Streda 28. júna: súper v riešení
Sobota 1. júla: Zaglebie Lubin SA – Michalovce
Sobota 8. júla: Michalovce – Kolorcity Kazincbarcika SC
Pondelok 10. až sobota 15. júla: sústredenie v Poľsku
Utorok 11. júla: FC Zorja Luhansk – Michalovce
Sobota 15. júla: Jagiellonia Bialystok – Michalovce
Piatok 21. júla: Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
* časy jednotlivých zápasov budú ešte upresnené

.



Uverejnené: 06.06.2023 13:46:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.