files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Krivošťanoch vybudujú oddychovú zónu na vode

Obyvatelia a návštevníci Dolného Zemplína budú môcť už o pár mesiacov oddychovať aj nad hladinou Laborca v Krivošťanoch. Na brehu rieky pri Penzióne Vážka pribudne oddychová terasa. To všetko vďaka financiám zo župného programu Terra Incognita, ktorý slúži na podporu rozvoja cestovného ruchu. Občianske združenie Priatelia Vážky získalo na projekt s názvom Umenie piť víno na vode dotáciu 38 000 eur, pričom žiadateľ ho bude spolufinancovať sumou viac ako 4 200 eur.

„Tento región patrí k najmenej rozvinutým okresom na Slovensku, preto sa veľmi teším, ak župa môže pomôcť a finančne podporiť projekty, ktoré skvalitnia služby na Dolnom Zemplíne a rozšíria ponuku cestovného ruchu. Na móle, ktoré vznikne na brehu rieky Laborec, sa budú môcť konať rôzne podujatia – od ochutnávok vín až po oslavy či podujatia. Bonusom celého projektu bude možnosť požičať si loďku, vďaka čomu bude môcť návštevník spoznať rieku Laborec z novej perspektívy,povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Cieľom projektu je vytvoriť v regióne atrakciu na ľavom brehu Laborca v Krivošťanoch, ktoré sú mestskou časťou Strážskeho, a prilákať tak viac návštevníkov. Po revitalizácii a spevnení brehu rieky vznikne priestor pre voľnočasové aktivity pre deti a mládež, kultúrno-spoločenské podujatia, prezentáciu lokálnych produktov aj ekoturizmus. V najbližšom okolí sa nachádzajú zrúcaniny troch stredovekých hradov – Brekov, Vinné a Jasenov. Tieto sú dostupné existujúcimi značenými turistickými chodníkmi. „Verím, že občanom a návštevníkom nášho regiónu doprajeme plnohodnotný zážitok v prepojenosti na naše miestne turistické trasy, vinárstvo a priľahlé obce,“ povedal predseda občianskeho združenia Priatelia Vážky Martin Zambory. Združenie sa dlhodobo venuje rozvoju cestovného ruchu prostredníctvom dobrovoľníckych aktivít v meste Strážske, akými sú čistenie brehu Laborca k hradu Jasenov a turistickej trasy na Krivošťanku. Penziónu bola v roku 2022 schválená dotácia na nákup malých plavidiel. Tie sa neskôr stanú súčasťou vybavenia navrhovanej oddychovej zóny občianskeho združenia. Projekt Umenie piť víno na vode by mal byť zrealizovaný do konca októbra 2023.

.



Uverejnené: 02.06.2023 17:04:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.