files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počas veľkej noci našla polícia aj „rekordéra“

Polícia neustále upozorňuje, že jej snahou je pozitívne ovplyvňovať cestnú premávku a jej cieľom je znížiť počet nehôd, pri ktorých sa zrania alebo zomrú nevinné osoby. Takisto aj na to, že na cestách preto  môžete stretnúť zvýšený počet policajtov, a že policajti budú na cestách aj počas veľkonočných sviatkov. Aj napriek tomu sa však našli aj takí, ktorí si asi pred prísnym pôstom Veľkého piatku povedali, že pred tak veľkým sebazaprením sa treba ešte poriadne posilniť. Neposilnili sa však duchovne, ale alkoholom. A ten im dodal toľko odvahy, že si sadli za volant a vybrali sa na cesty. Polícia v tlačovej správe zosumarizovala všetky prípady, ktoré museli počas sviatočných dní riešiť.

Odvahu sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu mal 50-ročný vodič, ktorý krátko po štvrtkovej (6.4.) 16. hodine viedol vozidlo zn. Škoda Octavia po cestách mesta Košice. Na jednom z košických sídlisk ho zastavili policajti a okrem dokladov potrebných na vedenie vozidla skontrolovali aj prítomnosť alkoholu v jeho dychu. Dychová skúška potvrdila jeho prítomnosť v dychu v množstve 0,78 mg/l, čo je v prepočte 1,63 promile. Za obcou Turňa nad Bodvou smerom na obec Žarnov (okr. Košice okolie) zastavili policajti o 17. hodine 45-ročného vodiča, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Audi A4. 0,58 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,21 promile, a opakovane ešte vyššia hodnota, bol výsledok jeho dychovej skúšky. Pár minút po 17.30 hodine boli policajti vyslaní k dopravnej nehode, ku ktorej došlo v smere od Košíc k rekreačnému stredisku Alpinka. Počas jej dokumentovania bol 59-ročný vodič vozidla zn. Opel Astra podrobený dychovej skúške. 0,84 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,75 promile, so stúpajúcou tendenciou, bolo možno jednou z príčin, prečo k udalosti v cestnej premávke došlo.

V piatok (7.4.) už pár minút pred 10. hodinou bola „pod parou“ 45-ročná vodička, ktorá smerovala s vozidlom zn. Škoda Octavia od obce Bidovce k obci Svinica (okr. Košice okolie). Jej noha na plyne však bola ťažšia, ako by mala byť, a tak ju zastavili policajti a počas kontroly podrobili aj dychovej skúške. Okrem toho, že výsledok dychovej skúšky bol pozitívny, a to 0,61 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,27 promile, vodička pri sebe nemala ani vodičský preukaz. Možno si niektorí mysleli, že s pribúdajúcim časom sa znižuje množstvo policajtov na cestách, a tak to s alkoholom za volantom „riskli“. Risk je zisk, v tomto prípade však akurát tak nocľahu v „CPZ-ke“ Presvedčil sa o tom aj 45-ročný vodič, ktorý vozidlo zn. Audi Q7 viedol po Košiciach. 0,76 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,58 promile, nie je tým, čo by malo „sedieť“ za volantom. Nevedno odkiaľ ani kam smeroval 29-ročný vodič vozidla zn. Mercedes Benz, ktorý sa v sobotu (8.4.) pár minút pred 4. hodinou ráno odmietol aj napriek opakovaným výzvam policajtov v Košiciach podrobiť dychovej skúške, a odmietol aj lekárskej vyšetrenie na zistenie prítomnosti alkoholu v jeho organizme. Na večerné veľkonočné obrady nečakal ani 67-ročný vodič. Vozidlo zn. Škoda Octavia viedol z obce Streda nad Bodrogom, a keď niekoľko metrov za  obcou odbočil na poľnú cestu, zastavili ho policajti. Počas kontroly ho podrobili dychovej skúške a jej výsledok pár minút po 8. hodine ráno bol 1,30 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,71 promile. 30-ročný „nevodič“ na seba upozornil v nedeľu (9.4.) krátko po 18. hodine, keď s vozidlom zn. Seat Alhambra na jednej z ulíc v obci Hrčeľ (okr. Trebišov) prešiel s autom na ľavú stranu cesty a tam bočnou stranou auta vyšiel za ľavý okraj vozovky, narazil do oplotenia jedného z rodinných domov a do ovocného stromu. Po dopravnej nehode však na mieste nezotrval a odišiel preč. Chvíľu trvalo, kým sa ho policajtom podarilo vypátrať, no aj napriek „náskoku“, ktorý vodič mal, bola dychovou skúškou zistená prítomnosť alkoholu v jeho dychu, a to v množstve 0,70 mg/l, čo je v prepočte 1,46 promile. Pár minút po 21.30 hodine zastavili vozidlo zn. Škoda Octavia v obci Pavlovce nad Uhom príslušníci Finančnej správy. 33-ročného vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Jej výsledok bol 1,11 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,31 promile, opakovaná dychová skúška však mala stúpajúcu tendenciu.

Ani veľkonočný pondelok neskončil iba pri šibaní a oblievaní žien. S blížiacim sa finále veľkonočných sviatkov stúpali aj hodnoty dychových skúšok. Niektorí preto vymenili oblievačku za nocľah v cele policajného zaistenia a čokoládové vajíčka za obvinenie z trestného činu ohrozenia od vplyvom návykovej látky. Absolútnym rekordérom Veľkej Noci v Košickom kraji bol 40-ročný muž, ktorému požičal v pondelok (10.4.) dopoludnia majiteľ vozidlo zn. Škoda Octavia, aby ho vyčistil, ten však namiesto toho sadol do auta, a hoci bol „nevodič“, rozhodol sa s autom trochu povoziť.  Keď však na križovatke v smere od obce Mníšek nad Hnilcom odbočil vľavo na obec Helcmanovce (okr. Spišská Nová Ves), pravdepodobne sa zabudol dostatočne venovať vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, s autom zišiel z cesty do odvodňovacieho kanála a pravou prednou časťou vozidla narazil do betónového priepustu pred jedným z rodinných domov. „Hrdina“ však vec nikomu neoznámil a polícii už vôbec, auto nechal na mieste a pešo sa vybral domov. Krátko na to mu na dvere zaklopali muži zákona, ktorí ho podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol 1,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 4,08 promile. Niekoľko minút po 21.15 hodine v obci Turňa nad Bodvou (okr. Košice okolie) policajti kontrolovali vozidlo zn. Škoda Octavia. Počas kontroly 50-ročného vodiča podrobili dychovej skúške a jej výsledok bol 1,13 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,35 promile. A niektorým bolo „veselo“ aj po sviatkoch. Veselo však iba do času, kým nevytriezveli a nezistili, čo za problémy si narobili. 42-ročný vodič osobného motorového vozidla zn. Škoda Fabia včera (11.4.), ktorý s autom smeroval od mestskej časti Pereš na Sídlisko KVP v Košiciach po zastavení policajtmi „nafúkal“ 0,89 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,85 promile.

.



Uverejnené: 12.04.2023 14:40:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.