files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počasie ako na hojdačke

Tohtoročná zima je veľmi premenlivá. Raz je poriadne chladno a sú tuhé mrazy. Inokedy je veľký odmäk a brodíme sa vo vode.

    

Do Vianoc nevydržal

    

 V prvej polovici decembra nám pekne nasnežilo. Udrela pravá zima, asi desať dní boli mínusové teploty. Vonku bol nádherný svieži vzduch. Skrátka, zimná idylka. Keďže takéto počasie pretrvávalo ešte aj 20.decembra, v kútiku duše sme dúfali, že aj Vianoce budú na snehu. Predvianočný čas však priniesol so sebou obrovský odmäk, ktorý za dva dni zmietol snehovú perinu zo sveta. Takže najkrajšie sviatky v roku sme prežili na blate a s plusovými teplotami. 

    

Znova odmäk

      

Pani Zima sa naplno vrátila medzi sviatkami. Opäť nás pohladila prekrásnou snehovou perinou a mrazom, ktorý nám poriadne vyštípal líca. Všetci sme sa tešili, že na rozdiel od minulých rokov je chladnejšie aj desať dní v kuse, čo teda v Michalovciach už poriadne dávno nebolo. Po Troch kráľoch sa však zase všetko zmenilo. Dnes už po snehu niet ani pamiatky. Všade kaluže vody, blato a drobný dážď.

        

Vráti sa zima?

       

Je to ako na hojdačke. Nuž, vyčkajme, čo bude v druhej polovici januára. Veď napríklad vlani sa až po 15.januári ochladilo na dlhší čas. Dokonca sme zažili aj snehovú kalamitu. No a plusové teploty sa k nám vtedy vrátili až po štyroch týždňoch. Zopakuje sa to aj v tomto roku? Milovníci pravej zimy, ku ktorým patrím aj ja by to určite chceli.

                                                                                           (n)

 



Uverejnené: 11.01.2011 14:26:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.