files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat zlatej štvorice, pikantná premiéra Dmytrenkovej

V znamení návratov a aj premiér bude dvojzápas slovenských hádzanárok s Ukrajinou, ktorý sa uskutoční v piatok od 18.00 hod. v Michalovciach a v sobotu od 17.00 hod. vo Vranove nad Topľou. V tíme trénera Jorgeho Dueňasa, ktorý sa pripravuje v Michalovciach na náročný novembrový kvalifikačný dvojzápas s Lotyšskom, sú štyri hráčky aktuálneho majstra MŠK Iuventa Michalovce a ďalšie štyri, ktoré tu v minulosti pôsobili a zanechali obrovskú brázdu.

V lete došlo v Michalovciach k veľkej prestavbe kádra. Zberať zahraničné skúsenosti išli tri výrazné opory, pivotka Nikoleta Trúnková, ktorá si to namierila do maďarskej Kisvárdy, spojka Adriana Holejová, ktorá odišla do francúzskeho Nice a stredná spojka Vladimíra Bajčiová. Tá si zvolila netradičnejšiu hádzanársku cestu, keď sa upísala talianskemu Salernu. „Vraciam sa domov skôr, ako som čakala,“ rozosmiala sa Bajčiová, ktorá sa veľmi potešila, keď videla, že reprezentačný zraz sa uskutoční v jej rodisku. „Keď som videla pozvánku, vyskočila som od radosti. Veľmi sa teším, že si zahrám v tejto hale po krátkom čase opäť. Určite sa potešia aj rodinní príslušníci, ktorí sa určite prídu pozrieť na zápas,“ pokračuje Bajčiová. Jej nový tím sa zatiaľ vezie na víťaznej vlne. V prvých troch kolách nezakopol ani raz a je na čele tabuľky. „Ja verím, že si túto pozíciu udržím aj v reprezentácii,“ dodáva k dvojzápasu s Ukrajinou odchovankyňa michalovskej hádzanej.

Návrat, ale do reprezentácie, zaznamenáva ďalšia spojka Veronika Habánková. Dvadsaťsedemročná úderná ľaváčka, ktorá je v súčasnosti hráčkou maďarskej Kisvárdy, má za sebou dlhodobé zranenie kolena, ktoré si privodila práve na reprezentačnom zraze vlani v septembri. Po roku je späť a to, že reprezentácie je v hale, odkiaľ vyletela do hádzanárskeho sveta, je len bonusom. „Tešila som sa na viacero vecí. Na spoluhráčky, na halu, na Michalovce, na trénera Dueňasa, pod ktorým som ešte nehrala,“ reaguje Habánková, ktorá hrala v Michalovciach aj s mládežou sedem rokov. „Bude to pre mňa taký špecifický návrat do reprezentácie v tejto hale. Na Michalovce mám príjemné spomienky. Odohrala som tu sedem rokov. Vždy sa tu rada vraciam. Bola som už aj na niekoľkých zápasoch Iuventy, taktiež som si bola v apríli pozrieť reprezentačný duel so Španielskom.“  V akom je stave po návrate na palubovku? „Cítim sa veľmi dobre. Koleno poslúcha. Každým dňom, každým tréningom, je to lepšie a ja verím, že to takto bude pokračovať aj naďalej.“

Absolútnu premiéru v drese slovenskej seniorskej reprezentácie bude mať kridelníčka MŠK Iuventa Natalia Dmytrenková. Pre naturalizovanú Ukrajinku premiéra o to špecifickejšia, že bude proti jej rodnej krajine. „Samozrejme, že to bude pre mňa špecifické,“ reaguje osemnásťročná michalovská pravá kridelníčka, ktorá postupne zbiera skúsenosti v prvom tíme štrnásťnásobného slovenského majstra. Na zápasy proti rodnej krajine sa veľmi teší. „Keď som sa dozvedela, že som v nominácii a aj to, proti komu budeme hrať, určite ma to aj potešilo. Lepšiu premiéru v reprezentácii som si ani nemohla želať.“

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie a dva medzištátne zápasy proti Ukrajine (25. 9. – 2. 10. 2022):
brankárky:
Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa), Bella Oláhová (HC DAC Dunajská Streda)
pivotka:
Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/Maď.), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková, Natalia Dmytrenková (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda)
spojky:
Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Simona Szarková, Veronika Habánková (obe Kisvárdai KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Alena Dvorščáková (MŠK Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová, Natália Némethová (obe HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.09.2022 21:46:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.