files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ministerstvo zdravotníctva so župami pripravuje týždeň očkovania

Záujem o očkovanie na Slovensku opäť rastie. Ministerstvo zdravotníctva SR a samosprávne kraje pripravili mobilizačný týždeň na podporu očkovania na celom Slovensku.

Len za štvrtok bolo podaných viac ako 6-tisíc prvých dávok a vyše 35-tisíc tretích dávok. Rastúci záujem chce ministerstvo zdravotníctva a všetky samosprávne kraje podporiť aj celoslovenskou akciou Darujme si Vianoce. Od soboty 11. decembra budú v celej krajine navýšené očkovacie kapacity vo vakcinačných centrách a otvoria sa nové termíny na očkovanie. K mobilizácii sa v týchto dňoch pripoja členovia vlády, ako aj osobnosti z kultúrno-spoločenského života a športu. V jednotlivých regiónoch budú prostredníctvom sociálnych sietí alebo svojou pomocou priamo vo vakcinačných centrách pozývať ľudí k očkovaniu. Cieľom tejto mobilizácie je zaočkovať čo najviac ľudí a tým ich ochrániť pred ťažkým priebehom ochorenia Covid-19, ako aj zvýšiť informovanosť o dôležitosti očkovania. Do akcie sa zapojili všetky samosprávne kraje, ktoré ho podporia aj prostredníctvom svojich profilov, tlačovými správami či ďalšími sprievodnými aktivitami.

Očkovanie proti Covid-19 je najúčinnejšou ochranou pred ťažkým priebehom ochorenia. K dnešnému dňu bolo podaných už viac ako 2,68 milióna prvý dávok. Rastie aj záujem o 3. dávky, ktorý bolo podaných už vyše 534-tisíc ľudí. Tento projekt podporí aj pán predseda vlády SR Eduard Heger, ktorý spolu s ministrom zdravotníctva SR Vladimírom Lengvarským budú o kampani Darujme si Vianoce informovať na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční 10.12.2021. O presnom čase a mieste konania bude informovať Úrad vlády SR. Pre efektívnejší manažment záujemcov o očkovanie odporúčame všetkým, ktorí sa chcú dať zaočkovať, aby sa už dnes registrovali na stránke www.korona.gov.sk. Bude umožnené aj očkovanie bez predchádzajúcej registrácie, no v prípade vysokého záujmu budú uprednostnení tí, ktorí sa zaregistrovali a bol im pridelený termín. Vakcín máme na Slovensku dosť, aby mohol byť v najbližších dňoch zaočkovaný každý, kto o to prejaví záujem.



Uverejnené: 10.12.2021 13:04:48 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.