files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Župa bude počas aktuálneho týždňa očkovať na vyše 50 miestach po celom kraji

Košický samosprávny kraj zaznamenáva počas mesiaca november zvýšený záujem o očkovanie, a to najmä prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby. Len za 47. kalendárny týždeň župa v teréne podala viac ako 5 400 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Spolu s očkovacími centrami zaočkoval kraj 9 890 východniarov.

V aktuálnom týždni bude Košický samosprávny kraj očkovať na viac ako päťdesiatich miestach. Ide hlavne o mestá a obce, ktoré župe nahlásili záujem o očkovanie svojich obyvateľov, no vakcínu dostanú aj zamestnanci v jednej z košických spoločností. Každý deň bude k dispozícii očkovacia kója v jednom z nákupných centier, do ktorého sa nezaočkovaní záujemcovia dostanú na základe výnimky. V rámci výjazdovej služby, očkovacieho autobusu aj simulovanej očkovacej kóje zdravotníci zaočkujú každého obyvateľa nad 18 rokov. Mladším východniarom župa podá vakcínu iba vo veľkokapacitnom očkovacom centre, za prítomnosti pediatra. V teréne bude tradične na výber z jednodávkového Janssenu od spoločnosti Johnson&Johnson, ako aj z dvojdávkovej Pfizer/BioNTech. Výjazdové očkovanie sa presunie aj do zariadení sociálnych služieb, dávky vakcíny dostanú klienti aj personál. „Košický samosprávny kraj sa snaží zaočkovať každého záujemcu o prvú, druhú aj tretiu dávku vakcíny. Tých najzraniteľnejších naďalej očkujeme priamo v zariadeniach sociálnych služieb verejných aj neverejných poskytovateľov. V rámci trinástich župných zariadení je plne zaočkovaných 88 percent klientov, tretiu dávku vakcíny už dostalo viac ako 630 klientov z celkového počtu vyše 1700. Aj vďaka očkovaniu je situácia v zariadeniach sociálnych služieb ustálená, koronavírus má aktuálne 22 klientov. V súčasnosti neevidujeme väčšie ohnisko nákazy v žiadnom zo zariadení,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Spolu s veľkokapacitnými centrami župa podala spolu už vyše 300-tisíc vakcín, z toho v teréne viac ako 57-tisíc. Očkovací autobus bude každý deň pristavený v inom meste Košického kraja, obyvatelia ho nájdu napríklad v Košiciach pred magistrátom mesta, v Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, Strážskom, Gelnici, aj Michalovciach. Očkovať sa bude i v nákupných centrách v rámci Košíc, a to v Atriu Optima, Galérii, Tesco, Auparku, na košickej železničnej stanici, ako aj v nákupnom stredisku Madaras v Spišskej novej Vsi. Zdravotníci vyrazia zaočkovať napríklad obyvateľov obcí Kravany, Košická Polianka, Pozdišovce, Porúbka, Tibava, Čižatice, Hrčeľ, Nový Salaš a ďalších. Počas víkendu bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Sobota je vyhradená pre všetky tri dávky vakcíny Moderna, pričom popoludní budú zdravotníci podávať jednodávkový Janssen. V nedeľu dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým. V pondelok sa budú dopoludnia podávať vakcíny Moderna, popoludní Pfizer. K dispozícii bude v sobotu aj centrum v Michalovciach, kde budú zdravotníci podávať vakcíny Pfizer/BioNTech, no k dispozícii bude aj jednodávkový Janssen.

HARMONOGRAM OČKOVANIA VO VKOC: 
VKOC Košice, SOŠ informačných technológií, Ostrovského 1:
4. 12. Moderna – dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie 1., 2. a 3. dávka (8:00 – 12:00, 13:00 – 14:00)
4.12. Janssen – dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie (14:00 – 17:00)
5. 12. Pfizer/BioNTech – deti zaregistrované v čakárni 1. a 2. dávka + deti bez registrácie (8:00 – 8:45)
5. 12. Pfizer/BioNTech – dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie 1., 2. a 3. dávka (8:45– 12:00, 13:00 – 17:00)
6. 12. Moderna  - dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie 1., 2. a 3. dávka (8:30 – 12:00)
6.12. Pfizer/BioNTech – dospelí ľudia 1., 2. a 3. dávka  (13:00 - 16:30)

VKOC Michalovce, Gymnázium Pavla Horova:
4. 12. Pfizer/BioNTech, - dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie 1., 2. a 3. dávka (9:00 – 16:00), k dispozícii bude aj Janssen



Uverejnené: 29.11.2021 18:34:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.