files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Župa otvára ďalšiu stálu očkovaciu kóju v nákupnom centre

Košický samosprávny kraj otvoril už šiestu stálu očkovaciu kóju, ktorá sa nachádza na verejnom mieste. Po novom vás zdravotníci zaočkujú aj v obchodnom centre Atrium Optima v Košiciach. Stála očkovacia kója sa nachádza na prvom poschodí v detskom kútiku Tramtária, v prevádzke bude vždy v pondelok v čase od 9:00 do 17:00 hod. Záujemcovia o očkovanie si môžu vybrať jednodávkovú vakcínu od spoločnosti Johnson&Johnson alebo dvojdávkový Pfizer.

„Od pondelka sa všetky okresy v Košickom kraji zafarbili do čiernej, s výnimkou okresu Rožňava, ktorý je na covid mape bordový. Situácia sa aj na východe Slovenska zhoršuje, čo už pociťujú zdravotníci v každej nemocnici. Očkovanie je stále jediný účinný spôsob, ako môžeme chrániť svoje zdravie pred vírusom. Aj preto posilňujeme výjazdové očkovanie o ďalší stály bod, ktorý sme zriadili v najväčšom obchodnom centre v kraji. Za minulý týždeň evidujeme vyšší záujem práve o výjazdové očkovanie, podali sme viac ako 3 340 vakcín proti ochoreniu COVID – 19,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Spolu s očkovacími centrami podal kraj od začiatku očkovania spolu vyše 282 700 vakcín, z toho v teréne viac ako 47 900.

Okrem očkovacej kóje v Optime sú ďalšie stále očkovacie miesta zriadené aj na železničnej stanici v Košiciach, v obchodnom centre Aupark, v Madarase v Spišskej Novej Vsi, v hypermarketoch Tesco v MČ Nad Jazerom a na Trolejbusovej ulici v Košiciach. Očkovací autobus sa počas aktuálneho týždňa zastaví v Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, v Strážskom, Gelnici a už tradične budú zdravotníci očkovať aj v Michalovciach. Vzhľadom na vyšší počet záujemcov posilnil kraj očkovanie aj v Spišskej Novej Vsi. V obchodnom centre bude očkovacia kója v prevádzke dva dni, a to vo štvrtok a v piatok (18. - 19. 11.). Okrem toho budú zdravotníci očkovať aj v ambulancii na kolesách, ktorá sa zastaví v areáli stredoškolského internátu pri hotelovej akadémii. Výjazdový očkovací tím Košického samosprávneho kraja bude podávať vakcíny aj v zariadeniach sociálnych služieb. Treťou dávkou vakcíny je zaočkovaných takmer 30 percent klientov župných zariadení sociálnych služieb a 13 percent zamestnancov. Okrem toho počas aktuálneho týždňa bude kraj očkovať aj na ďalšom netradičnom mieste, a to na policajnej stanici v Trebišove. Počas víkendu bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Sobota (20. 11. 2021) je vyhradená pre všetky tri dávky vakcíny Moderna, pričom popoludní budú zdravotníci podávať jednodávkový Janssen. V nedeľu (21. 11. 2021) dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým.



Uverejnené: 15.11.2021 14:22:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.