files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Župa zaočkuje všetkých prihlásených stredoškolákov ešte v tomto týždni

Košický samosprávny pokračuje v očkovaní študentov v stredných školách, ktorých je  zriaďovateľom. Do konca týždňa zdravotníci zaočkujú stredoškolákov v okresoch Michalovce, Spišská Nová Ves, Trebišov, Gelnica, Rožňava a Košice.

„Na žiadosti o očkovanie v stredných školách sme sa snažili zareagovať čo najrýchlejšie. Krajské očkovacie tímy podajú vakcínu všetkým prihláseným zamestnancom aj študentom za necelý týždeň a pol. Najviac záujemcov by mala župa zaočkovať v stredných školách v Košiciach, a to viac ako 80. Plnoletí žiaci majú na výber z jednodávkovej alebo dvojdávkovej vakcíny, neplnoletých očkujeme vakcínou od výrobcu Pfizer. Stredoškoláci, ktorí sa chcú zaočkovať vo svojej škole, sa aj naďalej môžu prihlasovať, v prípade záujmu zaočkujeme aj tých, ktorí sa vopred neprihlásili," informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Záujem obyvateľov o očkovanie môžu naďalej hlásiť aj obce a mestá. Starostovia a primátori majú na výber z vakcín od spoločnosti Pfizer/BioNTech alebo Johnson&Johnson. Župa doposiaľ podala už viac ako 265-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho približne takmer 40-tisíc v teréne. Počas 40. týždňa ambulancia na kolesách zaočkuje obyvateľov v Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, Gelnici, Strážskom aj Michalovciach aj v Spišskej Novej Vsi.

Všetci záujemcovia o vakcínu môžu navštíviť aj očkovacie kóje v obchodných centrách. Ich výhodou je krátka čakacia doba a možnosť vakcinácie aj popri nakupovaniu.  Zdravotníci v nich podávajú jednodávkovú vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson. Spomedzi košických obchodných centier, v ktorých zriadil Košický samosprávny kraj improvizované očkovacie centrá, je najväčší záujem o vakcináciu v obchodnom centre Aupark. Za posledný očkovací deň v ňom zdravotníci zaočkovali viac ako 80 záujemcov. Od spustenia očkovania v improvizovanej kóji v interiéri Auparku, tam župa podala spolu takmer 190 vakcín. Simulované očkovacie centrum bude v priestoroch obchodného centra na Námestí osloboditeľov v Košiciach opäť v prevádzke vo štvrtok 7. 10. Očkovacia kója sa nachádza na 1. poschodí oproti predajniam s obuvou. V nedeľu 10. októbra bude otvorené aj veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým. Popoludnie je vyhradené pre jednodávkovú vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson. Zdravotníci budú očkovať aj bez registrácie.



Uverejnené: 05.10.2021 18:55:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.