files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košický samosprávny kraj rozbehol očkovanie na Luníku IX

Košický samosprávny kraj pokračuje v očkovaní v marginalizovaných komunitách. V pondelok 19. júla otvoril jednodňové očkovacie centrum na najväčšom rómskom sídlisku na Slovensku, na Luníku IX. Vakcíny od výrobcu Pfizer/BioNTech podávali zdravotníci v priestoroch miestneho úradu.

„Zaočkovanosť ľudí z marginalizovaných komunít je v súčasnosti výrazne nižšia oproti ostatným skupinám obyvateľov, preto sme sa rozhodli zriadiť simulované jednodňové očkovacie centrum aj na Luníku IX v Košiciach. Výjazdová očkovacia jednotka Košického samosprávneho kraja tu bude podávať vakcíny každý týždeň. Bol by som rád, ak by sa v priebehu niekoľkých mesiacov zaočkovanosť na tomto sídlisku zvýšila. Verím, že obyvatelia Luníka IX, ktorí sa dnes prišli zaočkovať, budú pozitívnym príkladom aj pre ostatných a aj vďaka nim sa v našom kraji podarí dosiahnuť kolektívnu imunitu,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

 

Prvým, kto sa v jednodňovom očkovacom centre Košického samosprávneho kraja dal zaočkovať, bol starosta mestskej časti Luník IX Marcel Šaňa. „Chcel som ísť príkladom pre ostatných, preto som sa dal zaočkovať ako prvý. Na dnešné očkovanie sa prihlásilo 120 ľudí, no pevne dúfam, že postupne sa prihlásia ďalší, aby sme skôr či neskôr dosiahli kolektívnu imunitu. Iba tak vieme chrániť naše zdravie aj zdravie ostatných. Som vďačný Košickému samosprávnemu kraju, že nám na to vytvoril podmienky,“ uviedol starosta Marcel Šaňa. Najbližšie bude jednodňové očkovacie centrum Košického samosprávneho kraja otvorené na Luníku IX v utorok 27. júla, kedy bude župa na základe požiadavky mestskej časti očkovať jednodávkovou vakcínou Janssen od výrobcu Johnson&Johnson.



Uverejnené: 19.07.2021 11:33:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.