files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ženská dokonalosť

 

V Zemplínskom osvetovom stredisku v Michalovciach (ZOS) máte možnosť nahliadnuť na výstavu obrazov s názvom, „Ženy, príroda a všetko ostatné“. Ide o výstavu zaujímavého zoskupenia, trojice autorov – Sylvia Szegenyová-Hospodárová, Lucia Chocholáčková a Edward O´ Toole.

 


 

Sylvia Szegenyová-Hospodárová

 

Pred štyrmi rokmi ukončila vysokoškolské štúdia zamerané na umeleckú tvorbu a nemecký jazyk. V súčasnosti pôsobí ako prekladateľka a tlmočníčka nemčiny a  popritom čerpá inšpiráciu do svojej tvorby. Na poslednej výstave prezentovala spätosť ženy s prírodou. Prírode zostala verná i naďalej ako vidieť aj v jej terajšej produkcii. Maľuje akrylom na sololit a tiež olejom na plátno. Venuje sa geometrickej abstrakcii a kubistickým prvkom.


 

Lucia Chocholáčková

 

Vyštudovala Fakultu humanitných  a prírodných vied v Prešove. Určitý čas bola zamestnaná  v reklamnej firme.  Lucia sa prezentovala na svojej  prvej autorskej výstave v ZOS roztancovanými živými domčekmi, zámkami a hradmi. Niektoré z nich vystavuje aj teraz. Tiež tu od nej nájdete počítačové grafiky – najmä ženská krása. V jej tvorbe dominuje žena ako dokonalá bytosť. Zameriava sa i na samotný život neživých vecí a očarenie zvieratami.


 

Edward O´ Toole´

 

Angličan z Nothingamu už dvanásť rokov žijúci na Slovensku pod Duklou vo Svidníku so svojou rodinou. Študoval kultúrne vedy, poéziu, písanie a umenie. Jeho filozofia v tvorbe je upriamená na hľadanie svetla v tme. Kombinuje lásku ku kráse nahej ženy a objavovanie tmavej stránky neznámeho. Kolekciu ktorú predstavuje nazval „lesbický vampirizmus“. Edward okrem toho, že maľuje, je profesionálnym spisovateľom, vydal päť kníh a je aj autorom svojich vlastných tarotových kariet. V najbližšej budúcnosti plánuje na Slovensku natočiť film.


 

Vystavené diela týchto autorov budú do 19. novembra.

 

 


                                                                                     Martina Králiková



Uverejnené: 08.11.2010 23:16:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.