files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košický samosprávny kraj očkuje ľudí z marginalizovaných komunít

Košický samosprávny kraj začal v pondelok 28. júna s očkovaním ľudí z marginalizovaných komunít. Ako prvým bola podaná vakcína Rómom z osady v obci Kecerovce.

„V Košickom kraji sa aktuálna zaočkovanosť pohybuje na úrovni približne 30 percent. Je to stále nízke číslo na to, aby sme dosiahli kolektívnu imunitu a zvládli pandémiu. Župa vníma záujem o očkovanie u obyvateľov aj z rómskych osád, pre ktorých je komplikované dopraviť sa do veľkokapacitného očkovacieho centra. Aj preto sme výjazdové očkovacie tímy Košického samosprávneho kraja presunuli k rómskym osadám a vakcínu podávame aj ľuďom z marginalizovaných komunít. S očkovaním sme začali v jednej z najväčších osád na Slovensku, v Kecerovciach, vakcínu sme tu podali približne 300 obyvateľom,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Počas aktuálne týždňa navštívi krajská výjazdová očkovacia jednotka aj osady v obciach Medzev a Bystrany, celkovo by mala byť vakcína podaná približne 600 obyvateľom. „Vakcínu budeme vedieť podať aj tým, ktorí sa na očkovanie nestihli zaregistrovať u svojho starostu. Pri každom očkovaní v teréne máme pripravené aj rezervné dávky vakcín,“ dodal Trnka. Prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby očkuje župa ľudí nad 16 rokov, očkuje sa vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Výjazdová očkovacia služba Košického samosprávneho kraja navštívi počas tohto týždňa až 77 obcí. Vakcína by mala byť podaná približne 4 040 ľuďom. V prevádzke budú aj krajské veľkokapacitné očkovacie centrá. V pondelok 28. júna je otvorené očkovacie centrum v Košiciach, počas víkendu bude župa očkovať ruskou vakcínou Sputnik V, a to vo vakcinačnom centre v Michalovciach. V Spišskej Novej Vsi sa bude počas víkendu očkovať vakcínou od Moderny. V prípade, ak bude na očkovanie prihlásený dostatočný počet záujemcov, očkovacie centrum bude v krajskom meste otvorené aj počas víkendu. V tomto vakcinačnom centre očkuje župa aj deti od 12 rokov. V nedeľu 27. júna, kedy prebiehalo pilotné očkovanie tínedžerov, zaočkoval kraj 1 323 detí. K dnešnému dňu podal kraj 209 150 vakcín.

HARMONOGRAM OČKOVANIA v 26. týždni:
VKOC Košice, SOŠ informačných technológií, Ostrovského 1:
28. 6. Pfizer/BioNTech

VKOC Michalovce, Gymnázium Pavla Horova, Masarykova 1:
3. 7. Sputnik V
4. 7. AstraZeneca

VKOC Spišská Nová Ves, Hotelová akadémia, Markušovská cesta 8:
3. 7. Moderna



Uverejnené: 28.06.2021 12:19:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.