files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košická župa bude počas víkendu očkovať aj deti od 12 rokov

Košický samosprávny kraj bude v nedeľu 27. júna očkovať proti novému koronavírusu aj deti od 12 rokov do 15 rokov. Vakcinácia sa bude realizovať v krajskom veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch SOŠ informačných technológií, Ostrovského 1 v Košiciach.

„Zdravotníci v krajských veľkokapacitných očkovacích centrách doposiaľ očkovali ľudí nad 16 rokov, tento týždeň dochádza k zmene, keďže ministerstvo zdravotníctva znížilo vekovú hranicu.  Už počas víkendu zaočkujeme prvých tínedžerov vo veku od 12 do 15 rokov. Je však potrebné, aby prišli v sprievode rodiča alebo zákonného zástupcu. Očkovanie sa bude realizovať pod odborným pediatrickým dohľadom, inak sa nebude líšiť od očkovania dospelých. Počet zaočkovaných bude závisieť aj od záujmu o vakcináciu,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Zdravotníci budú tejto vekovej kategórii podávať dvojdávkovú vakcínu od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Záujemcovia sa môžu registrovať do čakárne prostredníctvom Národného centra zdravotníckych informácií. Pozvanie na očkovanie elektronickou formou im bude doručované priebežne počas týždňa. Počas aktuálneho 25. týždňa sa bude opäť realizovať aj očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V, a to v očkovacom centre v Michalovciach. Vo vakcinačnom centre v Košiciach bude kraj očkovať počas štyroch dní a k zmene dôjde aj v centre v Spišskej Novej Vsi, v ktorom sa počas víkendu očkovať nebude. K dnešnému dňu (21. 6. 2021) župa podala spolu viac ako 195 700 vakcín proti ochoreniu COVID – 19. Okrem toho, očkovanie realizuje aj v teréne, a to prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby, tá doposiaľ podala vakcínu približne 12 160 východniarom. Kraj postupne zrýchľuje tempo očkovania, vakcinačný tím bude po prvýkrát v teréne až šesť dní. Počas tohto týždňa mobilné očkovacie tímy vyrazia  do 92 obcí a miest a do  6 zariadení sociálnych služieb v Košickom kraji.

HARMONOGRAM OČKOVANIA V KSK v 25. týždni:
VKOC Košice, SOŠ informačných technológií, Ostrovského 1
24. 6. Pfizer/BioNTech
25. – 26. 6. AstraZeneca
27. 6. Pfizer/BioNTech (iba vek 12 – 15 rokov)

VKOC Michalovce, Gymnázium Pavla Horova, Masarykova 1
26. 6. Sputnik V
27. 6. Pfizer/BioNTech



Uverejnené: 21.06.2021 18:29:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.