files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kraj uzatvorí most za obcou Stretava pre vozidlá nad 3,5 tony

Košický samosprávny uzatvorí v pondelok 31. mája 2021 most M4356 cez potok Čierna voda za obcou Stretava pre nákladnú dopravu nad 3,5 tony. K uzávere dôjde v popoludňajších hodinách. Dôvodom je zníženie zaťaženia mosta. Obchádzka povedie po ceste I/19 od Michaloviec do Trhovišťa, ďalej po ceste II/554 z Trhovišťa do Oborína a následne po ceste II/552 z Oborína do Veľkých Kapušian v smere na štátnu hranicu.

Vozidlá s nosnosťou do 3,5 tony budú môcť naďalej úsekom prechádzať, avšak za dodržania dočasných dopravných obmedzení. Pri moste za obcou Stretava pribudne svetelná signalizácia, ktorá bude regulovať premávku. Aj naďalej bude rýchlosť jazdy znížená na 30 kilometrov za hodinu a doprava bude vedená v jednom jazdnom pruhu, po strede mosta. O obmedzeniach bude vodičov informovať dočasné dopravné značenie. Obmedzenia sa dotknú aj prímestskej autobusovej dopravy. Od pondelka 31. mája bude trasa prímestských autobusov vedená cez obec Drahňov a mesto Veľké Kapušany. Cestujúci tak musia rátať s predĺžením trasy spojov. O výluke boli informované aj záchranné zložky.

Košický samosprávny kraj pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu mosta za obcou Stretava. Nad potokom Čierna voda by malo pribudnúť dočasné premostenie. Nakoľko jeho nosnosť bude 40 ton, po jeho osadení by mal byť prejazd opäť umožnený aj nákladným vozidlám. Kraj je pripravený začať s rekonštrukciou čo najskôr, konkrétny termín aktuálne závisí od podpisu nájomných zmlúv so Slovenským vodohospodárskym podnikom a Slovenským pozemkovým fondom k pozemkom, ktoré majú slúžiť ako krátka obchádzka k dočasnému premosteniu. Rekonštrukcia mosta je súčasťou projektu spolufinancovaného z európskych štrukturálnych fondov, v rámci ktorého kraj rekonštruoval cestu v smere od Michaloviec do Kráľovského Chlmca. V rámci projektovej dokumentácie, ktorá bola vypracovaná za bývalého vedenia kraja, sa rátalo s opravou polovice nosníkov mosta za obcou Stretava. Na základe výsledkov odborných statických posudkov však bolo zistené, že most je v zlom stave a oprava v polovičnom rozsahu nie je postačujúca. Župa preto musela prepracovať projektovú dokumentáciu, čo podliehalo súhlasu riadiaceho orgánu.

Popis obchádzkovej trasy pre vozidlá nad 3,5 tony:
I/19 (Michalovce – Trhovište)
II/554 (Trhovište – Oborín)
II/552 (Oborín – Veľké Kapušany, smer št. hranica)
II/555 (smer Pavlovce nad Uhom)



Uverejnené: 28.05.2021 14:07:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.