files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obrazom: „Michalovce v pohybe“

Fotografka Martina Králiková vďaka Fondu na podporu umenia nafotila sériu fotografií, ktoré dokumentujú mesto, ľudí, prírodu a okolie. Priplavila z nich výstavu v Zemplínskom kultúrnom centre a hvezdárni s názvom „Michalovce v pohybe“.

Výstava prináša širší pohľad na toto mesto, jeho krásy a možnosti. Prínos projektu spočíva v upriamení pozornosti na krásy mesta prostredníctvom umeleckej fotografie. „Prostredníctvom výstavy chce upriamiť pozornosť, prečo je dobré sa do tohto mesta vracať,“ referuje fotografka.

Martina sa  fotografickej tvorbe venuje od detstva. Vyrastala v umeleckej rodine, kde bolo umenie všetkého druhu nanajvýš podporované. Ako absolventka Masmediálnej komunikácie má skúsenosti s prácou s rôznymi médiami. V rámci umeleckej činnosti má za sebou výstavu fotografií Metamorfózy prírody. „Zúčastňujem sa na spoločných výstavách fotografie AMFO. V roku 2015 som získala cenu za multimediálnu prezentáciu fotografií s názvom Voda. Vytvorila som aj sériu fotografií stromov, ktoré boli uverejnené v knihe Duby Zemplína od autora Ladislava Maxima. V uplynulých rokoch som sa venovala foteniu pre Galériu Subteren - Alternatívny kultúrno - umelecký priestor pre mladé súčasné umenie. V súčasnosti sa venujem umeleckej svadobnej fotografií a inej fotografii,“ uviedla Králiková. Výstavu „Michalovce v pohybe“ si môžete pozrieť online na facebookovej stránke  Zemplínskeho kultúrneho centra a hvezdárne.



Uverejnené: 13.05.2021 15:31:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.