files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po dočasnom premostení medzi Kysakom a Veľkou Lodinou vodiči od soboty neprejd

Košický samosprávny kraj začal s výrobou nových nosníkov na moste M4959 cez rieku Hornád medzi obcami Kysak a Veľká Lodina. Z dôvodu rekonštrukčných prác bude doprava opäť presmerovaná na obchádzkovú trasu. Vodiči tak od soboty 8. mája už po dočasnom premostení neprejdú.

„Počas zimných mesiacov bola vypracovaná kompletná projektová dokumentácia na rekonštrukciu mosta, realizované boli tiež dva prieskumné vrty, ktoré ukázali, že spodnú stavbu je potrebné zosilniť a na stredovom pilieri vybudovať nový úložný prah. Zohľadnená bola aj požiadavka správcu vodného toku na zvýšenie výškových pomerov cesty pri výskyte storočnej vody. Zároveň sme realizovali práce aj na obchádzkovej trase, kde pribudli nové zvodidlá a bezpečnostné prvky. V uplynulých dňoch sme na ceste vyspravili výtlky a úsek, na ktorom dochádzalo k stretom vozidiel, bol rozšírený. Opravili sme aj cestu v intraviláne obce Veľká Lodina, ktorá je súčasťou obchádzky. Prejazd týmto úsekom by tak mal byť nielen komfortnejší, ale aj bezpečnejší,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.


Košický samosprávny kraj okrem úpravy účelovej cesty osadil na tomto úseku nové inteligentné semafory, vďaka ktorým by sa mal prejazd skrátiť o polovicu. Premávka bude na obchádzkovú trasu presmerovaná v sobotu ráno o 7:00 hodine.Cez víkend začnú krajskí cestári s prácami na odstránení nájazdovej rampy, aby sa v pondelok 10. 5. mohlo začať s odstraňovaním dočasného premostenia. Trvať by to malo približne 10 dní, následne začne zhotoviteľ s rekonštrukciou mosta. Rekonštrukcia začne zriadením staveniska, výstavbou prístupovej komunikácie do toku rieky Hornád k súčasným oporám a pilieru. Následne zhotoviteľ diela začne s opravou spodnej stavby - výškovou úpravou úložných prahov, zosilnením stredového piliera a sanáciou betónových plôch. Pandémia COVID-19 by nemala ovplyvniť termín dokončenia rekonštrukcie mosta, práce by mali byť ukončené ešte pred zmluvne dohodnutým termínom, teda do konca tohto roka. Rekonštrukciu financuje Košický samosprávny kraj zo svojho rozpočtu, práce by mali stáť 1 752 000 eur. Pôjde o druhú najnákladnejšiu rekonštrukciu mosta v tomto volebnom období.



Uverejnené: 07.05.2021 14:54:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.