files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jarný jarmok zrušili, v letný dúfajú

Prelom mesiacov apríla a mája patril v Michalovciach k slávnostiam a súťažiam. Až do roku 2019 sa tu uskutočňoval v týchto dňoch jarný jarmok, ktorého súčasťou boli aj bežecké preteky Podvihorlatský maratón, Michalovský polmaratón, Polmaratónová štafeta a takisto aj súťaže v in-line korčuľovaní. Súčasťou boli aj jazdecké preteky Jarná cena Michaloviec a na rybníku Baňa sa uskutočňovali rybárske preteky.

Tieto podujatia zastavil vlani koronavírus a kvôli opatreniam sa neuskutočnia ani tento rok. Výnimkou je iba Podvihorlatský maratón, ktorý sa uskutoční virtuálne. „Takéto podujatia sa pripravujú dlhodobo a nie je možné zorganizovať ich zo dňa na deň. Keďže sme predpokladali aj možnosť predĺženia núdzového stavu, čo sa aj stalo, podujatia sme nepripravovali, čo sa ukázalo ako správne, pretože teraz by sme ich zrealizovať nemohli. Výnimkou je maratón, ktorý sa organizuje ale iným spôsobom – virtuálne a to v období od 1. do 31.mája," poznamenala pre náš portál hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková. Verí, že sa samospráve podarí zorganizovať aspoň letný jarmok? „V to skôr dúfame,“ reaguje Palečková.

 

V týchto dňoch sa v rámci Slovenska uvoľňujú opatrenia súvisiace so šírením koronavírusu. Občania metropoly Zemplína to ale ešte až tak nepocítili. „Zatiaľ je dovolené len málo z toho, čo môže mať vplyv na fungovanie mesta ako inštitúcie. Obchodné prevádzky, ktorým sa aspoň trochu uvoľňujú ruky, nemajú podstatnejší vplyv na vyvolanie zásadnejších zmien v nastavenom systéme fungovania mesta,“ podotýka Palečková, podľa ktorej ďalších slov sa to isté týka aj škôl v meste. Samospráva by bola rada, keby sa čím skôr vrátili do vyučovacieho procesu všetky ročníky základných a stredných škôl. „V prípade, že to bude možné, tak áno. Z úrovne mesta určite nebude záujem držať deti doma,“ dodáva Palečková.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.04.2021 12:26:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.