files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: Zmena dopravného radenia na ulici Hollého

Pri rekonštrukcii križovatky ulíc Sládkoviča – Partizánska – Hollého v Michalovciach na križovatku riadenú svetelnou signalizáciou došlo k úprave radenia a svetelnej signalizácie aj na križovatke ulíc Hollého – kpt. Nálepku.

 

Pred križovatkou bolo osadené zvislé trvalé dopravné značenie, ktoré informuje na viacpruhovej ceste o potrebe včasného zaradenia sa do jazdných pruhov pred križovatkou. „V danom prípade to znamená, že pravý jazdný pruh slúži na jazdu rovno cez križovatku, ľavý jazdný pruh na jazdu rovno a odbočenie vľavo,“ informuje polícia v tlačovej správe.

Taktiež bolo upravené vodorovné značenie smerové šípky, ktoré vyjadrujú spôsob radenia do jazdných pruhov a prikázaný smer jazdy cez nasledujúcu križovatku alebo odbočenie vo vyznačenom smere. Žiaľ, pravdepodobne z dôvodu použitia nekvalitnej farby došlo k jeho ojazdeniu. „V zmysle vyhlášky o dopravnom značení zasvietený doplnkový signál zelenej farby v tvare šípky doľava umiestnený v protiľahlom rohu križovatky znamená, že premávka protiidúcich vozidiel je zastavená signálom červenej farby v tvare plného kruhu a vodič môže odbočiť vľavo,“ pokračuje polícia v tlačovej správe.

Policajný zbor zároveň dáva do pozornosti § 3 ods.2 písm b) zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke: „Účastník cestnej premávky je povinný poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia“ a „Vodič je povinný venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke“. To znamená, že nielen v tomto prípade musí sledovať aj dopravné značenie a nejazdiť po pamäti.



Uverejnené: 25.03.2021 12:57:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.