files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov potrvá už len niekoľko dní

Na Slovensku prebieha v súčasnosti sčítanie obyvateľov. Potrvá už len niekoľko dní – konkrétne do 31.marca. V súvislosti s preventívnymi opatreniami proti šíreniu nákazy  a ochorenia covid-19 je v tomto roku po prvýkrát sčítanie realizované elektronickou formou.

Sčítací elektronický formulár, ktorý je potrebné vyplniť, nájdete na webovej stránke www.scitanie.sk. Povinnosť sčítať sa majú občania, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt, ale aj osoby s prechodným, tolerovaným a aj obvyklým pobytom. Neplnoleté osoby je povinný sčítať ich zákonný zástupca. „Pre osoby, ktoré si túto povinnosť z akýchkoľvek dôvodov sami ani s pomocou blízkej osoby splniť nedokážu, bude k dispozícii kontaktné centrum. Nachádzať  sa bude v budove Mestského úradu Michalovce na Námestí osloboditeľov 30. Pre klientov budú vyhradené úradné hodiny, počas ktorých im pracovníčky pomôžu elektronický formulár vyplniť. Z dôvodu pretrvávajúcej pandemickej situácie je termín asistovaného sčítania posunutý na obdobie od 1. apríla najneskôr do 31. októbra,“ informuje Marcela Andréová, referentka odboru komunikácie, marketingu a kultúry na michalovskom Mestskom úrade.

Osoba, ktorá sa nemôže dostaviť ani na kontaktné miesto, môže využiť kontaktovať telefónne čísle 056/ 68 64 120 alebo 0905 798 944 a požiadať o službu mobilného asistenta. „V tomto prípade je do bydliska osoby vyslaný asistent, ktorý pomôže sčítanie vykonať,“ dodáva Andréová.



Uverejnené: 17.03.2021 12:50:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.