files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Klienti z Integry sú veľmi zruční

 

Zemplínske osvetové stredisko v týchto dňoch ponúka zaujímavú prezantačno predajnú výstavu obrazov a rôznych výrobkov. Ide o práce ľudí s duševným ochorením, klientov rehabilitačného strediska a zariadenia podporovaného bývania Integry v Michalovciach. Je to pravidelná aktivita, ktorú Integra pripravuje každý rok práve v období mesiaca október, pri príležitosti svetového dňa Duševného zdravia.



 

V súvislosti s výstavou organizuje toto stredisko informačnú kampaň, ktorá prebieha po viacerých regiónoch Slovenska. Súčasťou kampane je aj finančná zbierka spojená s predajom nezábudiek, ktorá sa realizuje siedmy rok. V Michalovciach sa do zbierky zapájajú dve organizácie pracujúce v oblasti duševného zdravia Integra a Promente.

 

Tvorili to, čo cítili

 

Vystavené diela vytvorili ľudia s duševnou chorobou počas terapie v rehabilitačnom  stredisku od 18-tich rokov až do dôchodkového veku. „Výrobky nie sú veľké umelecké diela. Každé z nich vyjadruje pocity, cítenie človeka a ich momentálny stav. Môžete si všimnúť, že niektoré obrazy sú tmavé čierne a v iné zase žiarivé a veselé,“ povedala  Ing. Jana Hurová riaditeľka Integry a dodala: „Je to také jednoduché vyjadrenie ich pocitov kedy boli v depresii, alebo sa možno cítili omnoho lepšie“. Nájdete tu vystavených približne tridsať obrazov a to nielen maľované na plátne ale i na skle. Okrem nich aj ručne vyrobené výrobky z textilu aj  keramiky. Sú to napríklad šité usmievavé i smutné srdiečka, chňapky do kuchyne, hračky pre deti a iné.


 

Integra

 

Integra je občianske združenie, ktoré sa venuje integrácii ľuďom s duševnými chorobami. Existuje už šestnásty rok. Týmto pacientom umožňuje zdravotnú i sociálnu starostlivosť. Vytvára  pre nich aj iné podporné služby. Poskytuje rehabilitačné stredisko a zariadenie podporovaného bývania a tiež psychiatrickú ambulanciu. Integra sa im snaží pomôcť, aby sa mohli vrátiť späť do svojich rodín i pracovného procesu.

 

 

                                                                                                                              Martina Králiková

 

 

 



Uverejnené: 21.10.2010 16:18:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.