files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Seniorom pomáhajú aj dobrovoľníci

Starším ľuďom počas preventívnej karantény pomáhajú aj krajskí dobrovoľníci. Za posledné dni sa 16tim šičkám podarilo vyrobiť 1700 textilných rúšok.

Najrizikovejšej skupine obyvateľov pomáha v týchto dňoch aj Dobrovoľnícke centrum Košického kraja (DCKK).Aktuálne je do služby pomoci seniorom zapojených približne 40 dobrovoľníkov. Do aktivít sa hlásia ďalšie desiatky dobrovoľníkov, najmä študenti psychológie či sociálnej práce, aj opatrovateľky, ktoré by za iných okolností vykonávali svoju prácu za hranicami Slovenska. „V Košickom kraji žije v rámci Slovenska najvyšší počet ľudí nad 65 rokov, a to takmer 123 000. Aj preto sa snažíme robiť všetko pre to, aby naši seniori boli čo najviac chránení a aby sa ich šírenie koronavírusu dotklo čo najmenej. Ochranné pomôcky sa snažíme prioritne distribuovať tým, ktorí sú najviac ohrození možnou nákazou, okrem lekárov teda aj seniorom. Som vďační, že v tejto snahe nám pomáhajú aj krajskí dobrovoľníci,“ informoval predseda KSK Rastislav Trnka.

Krajskí dobrovoľníci šijú textilné rúška, ktoré putujú práve seniorom. Za posledné dni takto 16 šičiek vyrobilo 1 700 rúšok. Okrem šitia a distribúcie rúšok zriadilo krajské dobrovoľnícke centrum aj službu telefonátov seniorov a osamelým ľuďom. Rozhovor im poskytujú študenti psychológie a pracovníci z liniek dôvery. V prípade ak má niekto záujem o túto službu, stačí zavolať na telefónne číslo 0905 601 861. Dobrovoľníkov môžu kontaktovať aj v prípade, ak potrebujú napríklad vyvenčiť domáceho miláčika, či priniesť knihu na prečítanie. Dobrovoľnícke centrum Košického kraja chce byť nápomocné aj vtedy, keď sa rodinný príslušník nevie dovolať seniorovi. Okrem polície, je možné upovedomiť aj dobrovoľníkov, ktorí situáciu preveria. Kontaktovať ich môžete na spomínanom čísle 0905 601 861, ako aj e-mailom na dckk@dckk.sk. Infolinku pre seniorov spustil aj Košický samosprávny kraj. V prípade poskytnutia akýchkoľvek informácií môžu starší ľudia využiť telefónnu linku 055 7268 199.



Uverejnené: 27.03.2020 14:36:22 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.