files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská nemocnica oslavuje dva roky

Nemocnica novej generácie Svet zdravia Michalovce, ktorá privítala prvých pacientov v decembri 2017, oslavuje svoje druhé narodeniny. Za prvé dva roky svojej prevádzky v nej hospitalizovali 37-tisíc pacientov, lekári uskutočnili vyše 14-tisíc operácií a centrálna prípravovňa liekov vydala asi 570-tisíc kusov tabliet.

Medziročne operačné výkony za rok 2018 (6625) a 2019 (7927) narástli o takmer 20 percent. V nemocnici tiež pribudlo viacero nových medicínskych odborov a mnohé ďalšie sa výrazne rozvinuli. Aj preto minulý rok dokázala prilákať rekordný počet  absolventov a personál nemocnice posilnilo už mnoho odborníkov z celého Slovenska, ktorí sa rozhodli v nej pôsobiť. „Po vyše dva a pol ročnej výstavbe sme pred dvoma rokmi otvárali v Michalovciach novú, modernú budovu nemocnice a aj vďaka nej chceli priniesť zmenu do slovenského zdravotníctva. S novou budovou a technológiami prišli aj nové výkony, nové moderné procesy a prístupy k zdravotnej starostlivosti. Po dvoch rokoch sa z michalovskej nemocnice stalo špičkové nadregionálne centrum, ktoré je schopné poskytovať pacientom náročnú zdravotnú starostlivosť a uskutočňuje aj výkony, z ktorých mnohé sa dnes realizujú iba na špecializovaných pracoviskách,“ uviedol pre stránku nemocnice generálny riaditeľ ProCare a Svet zdravia Vladimír Dvorový.

„Nemocnica sa za dva roky výrazne rozvinula v medicínskej oblasti. Najmä vďaka novým lekárom pribudli nové odbory od neurochirurgie, cez intervenčnú angiológiu až po pediatrickú urológiu a otvorili sme hepatobiliárne centrum, onkogynekologické a mammárne centrum. Súčasne sa výrazne rozvinula ortopédia, traumatológia, chirurgia i pneumológia, kde sa začali robiť výkony, ktoré v nemocnici predtým neexistovali. Otvorili sme tiež mnoho nových ambulancií,“ hodnotí riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Michalovce Marián Haviernik.

Nemocnica minulý rok otvorila nové centrá
Michalovská nemocnica vlani v decembri predstavila nové centrum intervenčnej angiológie. Jeho hlavnou súčasťou je nový špičkový biplanárny angiograf, ktorý zobrazuje cievy pod röntgenovou kontrolou a umožňuje tak realizovať moderné miniinvazívne endovaskulárne operačné zákroky. Angiologický operačný program spustila michalovská nemocnica v auguste 2018 a odvtedy zrealizovala vyše 600 operačných endovaskulárnych zákrokov primárne na tepnách dolných končatín. S novým technickým vybavením a plánovaným posilneným lekárskym tímom má nemocnica ambíciu v blízkej dobe spustiť aj operačný program pre cievne mozgové príhody. Tieto intervenčné zákroky sa dnes na východnom Slovensku realizujú iba v Košiciach. Prvé operácie na novom pracovisku by sa mali uskutočniť na začiatku tohto roka.


V októbri minulého roku zároveň nemocnica predstavila centrum športovej medicíny, ktoré zabezpečuje komplexnú starostlivosť o pacientov so športovými úrazmi. Nové pracovisko pozostáva z ambulantnej, vyšetrovacej, operačnej a hospitalizačnej časti. Súčasne úzko spolupracuje s rehabilitačnými centrami v susedných nemocniciach vo Vranove nad Topľou a v Trebišove. Nové medicínske zázemie privítali všetky tri michalovské prvoligové kluby, s ktorými má nemocnica podpísanú oficiálnu spoluprácu. V blízkej budúcnosti plánuje centrum napríklad vykonávať artroskopie v oblasti bedrového kĺbu alebo podávať plazmu do oblasti poranených väzov.

Dva roky michalovskej nemocnice v číslach:
14-tisíc operácií uskutočnila nová nemocnica za prvé dva roky od otvorenia
70-tisíc pacientov bolo za dva roky ošetrených iba na urgentnom príjme
37-tisíc pacientov bolo za prvé dva roky prevádzky hospitalizovaných
2000 detí sa za dva roky narodilo v novej michalovskej nemocnici
570-tisíc kusov tabliet vydala za dva roky centrálna prípravovňa liekov
560-tisíc porcií jedla – raňajok, obedov a večerí – rozniesli za dva roky v novej budove nemocnice pacientom



Uverejnené: 16.01.2020 19:19:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.