files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Festival Zvuky Zemplína

 

 

4. septembra sa v Michalovciach uskutoční jedinečný hudobný festival s názvom Zvuky Zemplína. Na Námestí osloboditeľov 77 (za starým súdom) na vás čaká Janka Hospodárova, Helenine oči, Marek Lacko zo Super Star a ďalší umelci z východu. V tento deň sa spoja viaceré hudobné žánre, umenie, ale aj nezištná pomoc útulku.

 

Niekoľkomesačná príprava

 

Zo stretnutia štyroch ľudí vzišla hudobná akcia, ktorej hlavným cieľom je podporiť hudbu na východe. Podaktorí z nich majú za sebou už nejaké skúsenosti s organizovaním koncertov. To by malo byť dobrým predpokladom pre úspešné zavŕšenie ich niekoľkomesačnej prípravy. Chcú dať šancu prezentovať sa nielen skupinám, ale aj umelcom. Rozhodli sa pre ,,hudobnú prehliadku“ toho, čo na východe máme. Štvorica organizátorov dúfa, že prvý ročník festivalu bude úspešný.


 

Bohatý mix hudobných žánrov

 

Na svoje si prídu všetci návštevníci. Festival nebude ladený iba v jednom tóne, ale na pódiu odznejú melódie takmer z každého hudobného žánru. Svoje zastúpenie  bude mať rock, jazz, metal, punk, cover band či alternatívny rock. Brány za starým súdom sa otvoria o 13.-tej hodine. Pod holým nebom nebude chýbať ani občerstvenie. Okolo 14.-tej hodiny na vás čaká prvý hudobný balíček. Michalovce zastúpia hudobníci zo štyroch skupín- Avalanche, hrajúca progressive jazz rock, punková skupina No Future, rockeri z Hostel a cover band Faux pas. Mix progress rock a power metal budú zastupovať Sečovčania s Universum. Slovenské rockové pesničky zaspieva spevák z Harem Heroes. Alternatívny rock prídu zahrať chlapci z Vranova nad Topľou -  Velvet stone. S kapelou Fictive Marry zaspieva Marek Lacko, ktorého poznáte zo SuperStar. Headlinerom festivalu budú Heľenine oči. Folk rock v ich podaní určite každý dobre pozná. Jednodňový festival zaručuje svojou ponukou nielen zábavu, ale aj hudobnú kvalitu z východného Slovenska.


Obrazy, autorské šperky, bubny

 

Popri hudbe zažiari aj výtvarné umenie. Podujatie spestrí umelecký kútik. Pred oficiálnym začiatkom či počas hudobných prestávok, alebo nalaďovaní nástrojov si nezabudnite nájsť čas prezrieť si kresby a náušnice z autorskej dielne Markéty Timkovej. Lesk originálnych šperkov vás bude lákať už z diaľky. Na vaše stretnutie budú čakať aj obrazy Jarmily Džupovej.

,,Bude tam aj pán, ktorý vyrába rytmické bubny,“ dodáva jeden z organizátorov. Umelcov so svojimi dielami nájdete vo vedľajšom dvore.

 

Janka Hospodárova

 

Pozvanie prijala rodáčka z Michaloviec, Janka Hospodárova. Zhostí sa úlohy, v ktorej ju dobre poznáte. Markizácka moderátorka vás bude sprevádzať počas celého dňa. ,,Ideme pomôcť aj psíkom,“ vyhlásili organizátori. Aj to je možno dôvod, prečo práve ona. Známa milovníčka psíkov sa veľmi rada zhostí tejto povinnosti. 20% zo vstupného bude venovaných občianskemu združeniu Centrum osvety chovateľov spoločenských zvierat, na výstavbu útulku pre psov v Michalovciach.

 

Hudobný zvuk do polnoci

Hoci letným festivalom už odzvonilo, tento začína prvou septembrovou sobotou. Na pódiu rozvíri prach východoslovenskou muzikou. Hrať sa bude až do polnoci. Príďte sa rozlúčiť s letom možno aj takouto formou, zabaviť sa v spoločnosti hudobníkov a pritom podporiť myšlienku pomoci psíkom. Všetky vekové kategórie sú žiadané a vítané. Vstupenky si môžete zakúpiť v bare KaeMko na Gorkého 11, v Michalovciach. V predpredaji je ich cena 5 eur a na mieste 6 eur.

 

Veronika Cholewová



Uverejnené: 30.08.2010 23:01:25 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.