files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Premiéra v Michalovciach - Legenda o lietajúcom Cypriánovi

 

Tento týždeň si nenechajte ujsť premiéru veľkofilmu Legenda o lietajúcom Cypriánovi. Poponáhľajte sa s kúpou lístku, lebo dobré miesta sú vraj v Kine Centrum v Michalovciach obsadené. Prvé premietanie filmu sa uskutoční už v stredu. Potrvá do konca týždňa.

Priletí v  stredu

Aj do Michaloviec zavítal konečne toľko ospevovaný film. Celovečerný debut sa stal lákadlom možno aj cez svoje veľké mediálne prezentovanie sa. Rovnako tomu dopomohla pieseň Zuzany Smatanovej. Ako v predchádzajúcich úspešných filmoch, aj tu využili tvorcovia hlas slávnej speváčky. Zatiaľ kým Báthorička a Jánošik boli pomerne známymi postavami, Cyprián doteraz zahviezdil len v miestnych legendách. V súčasnosti dobehol na Zemplín. Opäť trochu oneskorene, ale keď ste ho ešte nevideli v inom meste, predstaví sa vám mních z Červeného Kláštora. Názov filmu je spätý s legendou, a preto nie je nútený sa pridržiavať akýchkoľvek faktov. Subjektívne vloženým polopravdám nemožno nič vyčítať.

Let na DaVinciho krídlach?

Bylinkár a liečiteľ, ktorý sa potrebuje vnútorne uzdraviť, bojuje sám so sebou. V réžii mladej Mariany Čengel Solčanskej vznikli dva svety. V kláštore a za jeho múrmi. Hudba a smútok sú najkrajšími priateľmi tohto filmu. Nádherné scény dotvorilo prostredie ( Červený Kláštor, Hronský Beňadik, Múzeum kysuckej dediny, Lesnica, Ludrová, Pieninský národný park). Na plátne sa objaví veľa náboženských predmetov, krucifixov, byliniek, krv, láska, nenávisť, tajomnosť a akčnosť. Všetko, čo masové publikum miluje, a predsa sa toto audiovizuálne dielo odlišuje. Nečakajte hrdinu, ktorý bude bojovať o lásku. Nepostaví sa nepriateľovi a ani lietajúci stroj nebude, čo by ste očakávali. Na hlavného aktéra sa bude smútok len navrstvovať, ale i tak sa nevzdá. ,,Či už si prišiel o majetok, či ťa postihla choroba, či zomrela tvoja žena alebo priatelia, nesmie to znamenať koniec, ale boj,“ jedná z mnohých myšlienok, ktorými je popretkávaný celý dej. Film nemá šťastný koniec a pravdepodobne odídete z kina so smutnou tvárou. Čakajte nečakané, nie to, čo vám ukázali médiá. Možno ho nazvať intelektuálnym filmom s hlbokými myšlienkami.

Do kina alebo do kníhkupectva

Tento historicko-dobrodružný film stál iba 1,5 milióna € (Jánošík 6 miliónov, Bathory 10 miliónov). Stojí za ním mladý kolektív ľudí s malým rozpočtom. Napriek tomu, so skvelým záverom. Dobré herecké výkony vás strhnú zo sedadiel, hudba vás nenechá chladnými. Premietanie sa začne vždy vo večerných hodinách. Pre nevhodné scény sa neodporúča, aby ste so sebou brali deti mladšie, ako 15 rokov. Ak vás kino neláka, prečítajte si knihu. Lístok do michalovskej kinosály stojí 2,70 €, kniha vyše 10 €.

Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 24.08.2010 07:50:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.