files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Špacirki na kaveju ponúknu diskusiu o meste v čase vzniku ČSR

Špacirki na kaveju ponúknu diskusiu o Michalovciach v čase vzniku Československej republiky. Uskutoční sa na pôde miestneho Gymnázia Pavla Horova so začiatkom o 18.00 h.

Ako pre TASR uviedol jeden z organizátorov podujatia a jeho moderátor historik Matej Starják, miesto, ktoré pre podujatie vybrali, nie je náhodné. Gymnázium Pavla Horova, ktoré založili v roku 1922, sa totiž podľa neho spája práve so vznikom ČSR. "Hosťom bude netradične moderátor projektu Špacirki na kaveju historik Martin Molnár a Miroslav Schýbal z Českého spolku v Michalovciach," priblížil. Špacirki na kaveju sú určené pre ľudí, ktorí majú radi tento región a veci s ním spojené. "Je to akási talkshow, ktorá sa plne rozbehla v tejto letnej turistickej sezóne," priblížil Starják s tým, že ju realizovali každý štvrtok, mimo sezóny pripravujú podujatie raz mesačne vo štvrtok alebo piatok. Pozývajú naň vždy dvoch zaujímavých hostí, ktorí sú z rôznych oblastí. "Tá interakcia je veľmi zaujímavá," poznamenal. Venujú sa kultúre, histórii či športu.

Pôvodne bol projekt určený na obdobie od októbra do marca, keďže počas leta organizujú Špacirki po okolici, ktoré majú širší regionálny záber a sú spojené aj s návštevou konkrétnych miest. "Ukazuje sa, že aj tento produkt Špacirki na kaveju má zmysel a naozaj teší sa pomerne slušnému záujmu zo strany publika," uzavrel Starják.

TASR



Uverejnené: 26.10.2018 10:09:41 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.