files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Karško čerpá nápady zo snov

Mestské kultúrne stredisko ponúka v týchto dňoch výstavu obrazov v štýle surrealizmu. Autor Ondrej Karško vo svojich obrazoch predstavuje zhmotnené ilúzie, pocity, silne pripomínajúce surrealistické a snové vízie.

Výstava sa dostáva do takzvaného žánru astro art, keďže samotného autora zaujíma astronómia. Obrazy svojou farebnosťou a pestrosťou naladia určite každého návštevníka  na pozitívnu vlnovú dĺžku.

Ondrej Karško pochádza z  Humenného, kde v súčasnosti žije a tvorí. Maľovaniu sa venuje tridsať rokov, no stále sa považuje za amatérskeho výtvarníka. Sám vystavujúci uvádza: „Je to veľmi dobré, pretože nie som ničím ovplyvnený a to je dôležité. Každá škola a učiteľ vás nejakým spôsobom ovplyvní a potlačí to, čo je človeku prirodzené. Ja som mal to šťastie, že som nazačal. Takže si môžem dovoliť to, čo chcem. Veď v tomto žánri sa to dá a dokonca aj musí.“ Surrealizmus si vybral práve preto, že tu môže slobodne tvoriť. Začínal grafikami, no skôr to boli ťažšie filozofické veci. Kresby pripomínajú vízie vesmírnych svetov a tajomstiev. Nápady nachádza najmä vo svojich snoch. To, čo si z nich pamätá, dáva na plátno.  Inšpirácia je podľa neho celý život, pretože to, čo sa okolo nás deje vplýva na človeka. Prezradil nám, že sa tiež venuje aj duchovným veciam. „Autor má pred sebou ešte mnohé hľadania a nachádzania, ale čo ho zviditeľňuje je pozitivita vyžarovanej energie a duchovnosť jeho diel“, povedala fotografka a rodinná priateľka Dana Kapráľová.

                        Martina Králiková



Uverejnené: 12.08.2010 10:21:54 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.