files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lekári dovolenkujú

 

Aj vy patríte k tým, ktorí si lekárov odkladajú na leto? Preventívne prehliadky, vyšetrenia, predpisy liekov, viac či menej závažne dôvody na návštevu ambulancie.

Kto chodí k lekárom v lete?

 

Každý. Tí, ktorí ho navštevujú počas celého roka, alebo tí, ktorí inokedy nemôžu. Ľudia pracujúci v zahraničí si naplánujú nielen príchod domov, ale i do ordinácie. Ďalším príkladom sú študenti. Počas školského roka si mnohí nemôžu dovoliť absencie. Poradiť sa ku kožnej lekárke o ochrannom faktore na dovolenku nie je síce zlý nápad, len ak ju vtedy nemá tiež. Ak ste to prehnali a spálili sa, nezúfajte. Vášho lekára zastupuje vždy nejaký iný. S niektorými lekárňami majú doktori dohodu o vystavení liekov. Došli vám tabletky a váš lekár si vzal dovolenku? Niektorí majú na dverách oznam, že stačí zájsť do istej lekárne. Tam bez predpisu vám vydajú liečivo.

 

Dovolenka dvakrát

 

Lekári sú len ľudia a potrebujú čas na oddych. Niektorí majú v lete len pár dní voľna a zvyšok si nechávajú na Vianoce. Do konca roka majú ešte niekoľko možností, kde dovolenku vyčerpať. Striehli sme aj na súkromných lekárov, ktorí majú od júna už druhú dovolenku. Všetko je podľa zákona. Keďže si ju ešte neprečerpali, prečo si nespraviť voľno hneď dvakrát. ,,Pacient je stále na prvom mieste,“ hovorí ironicky Peter, ktorý natrafil na dovolenkujúcich doktorov. Samozrejme mnohých nahnevá, keď sa vyberú na vyšetrenie a na dverách zazrú nápis ,,dovolenka“. Väčšinou trvá 10 dní, niekedy viac.

 

Plaťte, alebo čakajte

 

Ako sa tomu vyhnúť? Objednajte sa vopred. Pravdou však je, že niekedy to bol normálny spôsob návštevy doktorov. Dnes je povýšený na privilegovanú formu, a preto za ňu platíte. A tak vám ostáva čakať hodiny, alebo prísť pred siedmou hodinou ráno, aby sa vám ušiel lístoček. Inak sa do poradovníka daného dňa nezmestíte. Plné čakárne nútia ľudí priplatiť si za tzv. prednostné vyšetrenie. Ceny sú rôzne. Na dverách informujú o poplatkoch od 2 eur do 6,65. Takže, ak ste zvykli nosiť lekárom dezert, či kávu (čo si budeme navrávať), môžete si v rovnakej cene zaplatiť aj objednanie na presnú hodinu. Netýka sa to všetkých lekárov. Zubári alebo gynekológovia vás ešte stále objednajú  bez príplatku. Rovnako sú na tom súrne prípady.                                             (vch)



Uverejnené: 11.08.2010 14:18:44 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.