files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Saleziáni sa naplno venujú deťom aj v letnom období

 

Obrovská bezprostredná príprava vedúcich animátorov, mladých dobrovoľníkov prebiehala už týždeň pred stanoveným táborom. Aťa Soroková, ASC (saleziánka spolupracovníčka), Tomáš Rovňák a spolupracujúci animátori, spolu so Saleziánmi don Bosca takto chystajú letné tábory každoročne a deti majú o ne stále väčší záujem.

Cieľ tábora

 

Ako  po minulé roky, tak aj tento sa deti mohli opäť tešiť na týždňový denný prímestský tábor, ktorý sa odvíjal v michalovskom stredisku - Saleziáni don Bosca. Dennodenne sa u Saleziánov v skorých ranných hodinách stretávali deti vo veku od ôsmich rokov. Dovedna sa ich nazbieralo 155 a hoci bol na tento nával priravených až 54 animátorov, nebolo pre nich ľahké zvládnuť toľko detí naraz. Program tábora bol zameraný na rozprávku o udatných bojovníkoch „Asterixovi a Obelixovi“. Hlavná myšlienka tábora od don Bosca: „Pre konanie dobra treba trošku odvahy,“ sprevádzala tábor po celý čas.

 

 

Neľahké úlohy

 

Prvý deň sa všetci zoznámili, rozdelili do pätnástich skupín  Vymysleli si pokrik, erby a názov pre každú skupinu. Súčasťou každého dňa bola aj svätá omša. Okrem toho, každé ráno a poobede prišli na rad scénky o Asterixovi a Obelixovi. Aby skupiny boli rozpoznateľné, dostali farebné tričká s logom už spomínaných postavičiek. Neod-mysliteľnou súčasťou tábora bola hymna, ktorá bola veľmi chytľavá, pretože bola zložená na melódiu hymny z tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale. V pondelok v poobedňajších hodinách mali jednotlivé skupiny namierené do mesta, kde ich čakali zadania úloh. Pri návrate späť museli vyslobodiť Panoramixa, za čo dostali odmenu. V strede týždňa sa za- včas rána vybrali vlakom navštíviť AquaCity v Poprade. Vo štvrtok sa potrápili so stavbou domčekov, ktoré postavili z kartónov a farebne vyzdobili. Po ukončení stavby domčekov sa dozvedeli, že Rimania prišli napadnúť ich galskú dedinu, preto ju museli brániť, aby im ich domčeky nezničili. „Strhla sa veľká bitka, Galovia to však vyhrali a deti ubránili svoje domčeky. Boj skončil a spokojné deti odišli domov,“ povedal don Jozef Knap. Nazáver tábora išli za Matuzalixom, u neho sa snažili nájsť ingredienciu do čarovného nápoja. Hľadali ho po všetkých kútoch mesta, napokon ho našli na Bielej hore. Aby to nebolo len také ľahké, Saleziáni im dali za úlohu vymyslieť na svojich animátorov pesničku, básničku alebo pokrik. U Saleziánov s aktivitami na leto ešte nekončia  a už teraz chystajú ďalší tábor.

 

                       

                         Martina Králiková



Uverejnené: 06.08.2010 11:15:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.