files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Storočný oslávenec absolvuje Zemplín Veterán Rallye

Športiaky, limuzíny, kabriolety aj motocykle sa vydajú na cesty dolného Zemplína z Michaloviec do Trebišova. Medzi nimi aj jubilant, sto rokov oslavujúci elegán, Ford T.  Cestovanie v čase cez defilé retro-automobilov ponúkne ďalšie z TOP podujatí programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita – Zemplín Veterán Rallye.

Trojdňové TOP podujatie Zemplín Veterán Rallye je najväčším stretnutím veteránov na Zemplíne. Jeho program štartuje už v piatok 29.júna v Michalovciach, na tamojšom Námestí osloboditeľov. Účasntíkov rallye, ale aj divákov privíta temperamentný zemplínsky folklór v podaní viacerých súborov. Výstava automobilových a motocyklových veteránov, ale najmä predstavenie jedinečného historického automobilu Ford T, určite priláka stovky zvedavcov. Príchuť víťazstva bude mať predstavenie publikácie Slovenské rekordy, v ktorej je zaznamenaný vlaňajší rekord – najviac veteranistických automobilov a motocyklov na jednom mieste – práve z tohto podujatia. Piatkový program vyvrcholí dobovou módnou prehliadkou a prehliadkou automobilových legiend s koncertom slovenského Armstronga – Petra Ondriu.

Menší fanúšikovia áut si môžu svoje zručnosti a vedomosti otestovať na dopravnom ihrisku Onder priamo na Námestí v Michalovciach. Ponuku prvého dňa podujatia doplní aj retro výstava v Zemplínskom osvetovom stredisku, výlet so sprievodcom k Senianskym rybníkom, tvorivé dielne, drevené historické atrakcie, ako kolotoč či chodúle. Večer si potom všetky veteranistické vozidlá na parkovisku pred Thermalparkom Šírava pozrú aj návštevníci Zemplínskej šíravy. Účastníci rallye sa potom v sobotu vydajú za pokladmi južného Zemplína. Veterány tak budú môcť obdivovať aj v Trebišove (parkovisko pred Kauflandom), ale tiež v Kačanove, Budkovciach a Lastomíri, kde sú zastávky trasy. Samotní účastníci rallye zas absolvujú prehliadku múzea v trebišovskom kaštieli a navštívia aj tokajské pivnice Ostrožovič – Veľká Tŕňa. Program Zemplín Veterán Rallye vrcholí v nedeľu pred OC Zemplín v Michalovciach, kde okrem výsledkov rallye vyhlásia aj víťaza diváckeho hlasovania o Miss Veterán. Pre divákov je navyše v tento deň pripravená novinka – okruh Michalovcami na historickom autobuse Škoda 706 RTO.



Uverejnené: 25.06.2018 09:58:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.