files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V súvislosti s epidémiou osýpok na dolnom Zemplíne je potvrdených sedem prípadov

V súvislosti s epidémiou osýpok na dolnom Zemplíne je potvrdených sedem prípadov tohto ochorenia. Pravdepodobných je 16 ochorení, ktoré sa budú laboratórne došetrovať. TASR o tom informovala Jozefína Kaššová z komunikačného referátu Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Podľa jej ďalších slov evidovali 21 ochorení v obci Drahňov, jedno v Baškovciach v Sobranskom okrese a jedno ochorenie v meste Strážske. "Spolu 20 chorých bolo hospitalizovaných. U všetkých boli zaznamenané klinické príznaky bez vážnych komplikácií," doplnila. Najviac ochorení (12) sa vyskytuje vo vekovej kategórii od 15 do 19 rokov, medzi deťmi od jedného do 14 rokov sú siedmi chorí, zvyšok je v skupine od 25 do 44 rokov. Zároveň uviedla, že v michalovskej nemocnici ochoreli dve zdravotné sestry infekčného oddelenia. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Michalovciach podľa Kaššovej prijal včas všetky adekvátne protiepidemické opatrenia, nariadil aj karanténu. O situácii pravidelne informujú starostu obce Drahňov, aj lekárov pre deti a dorast v oboch okresoch, tiež michalovskú nemocnicu, do ktorej zaslali Usmernenie hlavného hygienika Slovenskej republiky k Akčnému plánu na udržanie stavu eliminácie osýpok. "O nariadených karanténnych opatreniach boli informovaní i riaditelia školských zariadení a zriaďovatelia škôl. Epidemiologická situácia vo výskyte ochorení na osýpky sa denne aktualizuje," doplnila.

O prvých prípadoch zavlečenia osýpok na dolný Zemplín, konkrétne z Veľkej Británie, ÚVZ informoval začiatkom minulého týždňa. V tejto súvislosti bolo k pondelku (4.6.) zaočkovaných 102 detí v obci Drahňov, z toho 86 v rámci nariadených protiepidemických opatrení a 16 v rámci povinného pravidelného očkovania. Kaššová spomenula, že od začiatku tohto roka k strede evidujú na Slovensku spolu 30 suspektných prípadov osýpok.

TASR



Uverejnené: 07.06.2018 10:24:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.