files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prilákali špecialistov, rozširujú výkony, vzrástla spokojnosť pacientov

Nemocnica novej generácie v Michalovciach, ktorú dostavali a slávnostne otvorili koncom minulého roka, už má za sebou prvý štvrťrok prevádzky. Za ten čas výrazne stúpla spokojnosť pacientov najmä s vybavením nemocnice, čistotou či stravou. Rovnako sa zvýšil záujem pacientov o chirurgické výkony, stúpol počet pôrodov a moderná nemocnica už stihla prilákať aj mnohých výborných špecialistov.

„Nová nemocnica od začiatku funguje v novej klastrovej štruktúre, má nový nemocničný informačný systém a nové medicínske procesy. Aby náš pacient dostal tú najkvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť, museli sme sa s našimi zamestnancami vysporiadať s množstvom koncentrovaných zmien. Dnes sa už tešíme z prvých úspechov, no vieme, že zďaleka nie sme v cieli a berieme vážne každú novú výzvu na možné zlepšenie,“ hovorí riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Michalovce Marián Haviernik.

Spokojnosť pacientov so stravou či vybavením stúpla
Za prvý štvrťrok prevádzky v Michalovciach evidujú výrazný nárast pacientskej spokojnosti s hotelovými službami novej nemocnice. Vybavenie nemocničných izieb ohodnotili pacienti vo februárových dotazníkoch spokojnosti na úrovni 1,10 (škála školských známok 1 až 5), pričom v porovnaní s minulým rokom bolo hodnotenie pacientov na úrovni 1,31. Čistota na oddelení dostala priemernú známku 1,09, predtým to bolo 1,15. Čistota sociálnych zariadení zase dosiahla úroveň 1,10, v porovnaní s minulosťou si polepšila z 1,29. Výrazne lepšie hodnotenie dostala od pacientov aj nemocničná strava, a to z 1,50 na 1,08.

Rozsah medicínskych výkonov sa rozširuje
Minulý rok michalovská nemocnica predstavila svoju ambíciu sa stať nadregionálnych centrom akútnej medicíny na východnom Slovensku. Funguje totiž podľa najmodernejších zahraničných štandardov, má špičkové vybavenie a neustále sa snaží získavať tých najlepších odborníkov. „Postupne sa teda snažíme na tomto cieli pracovať. Od začiatku roka evidujeme zvýšený záujem najmä o chirurgické výkony a vo vyššej miere sú vyhľadávané aj služby gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Od januára do polovice marca sa v michalovskej nemocnici uskutočnilo o vyše 20 pôrodov viac v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Vďaka tomu by nemocnica mohla po dlhom čase na konci roka prekročiť tisícovú hranicu,“ vysvetľuje Haviernik. Nemocnica postupne rozširuje aj rozsah medicínskych výkonov. Začala robiť revízne operácie protetiky (endoprotézy bedrových kĺbov) a po rozšírení tímu o skúseného angiológa plánuje spustiť i program intervenčnej rádiológie (invazívna angiológia periférnych ciev). „Taktiež, nový urgentný príjem výrazne zlepšil starostlivosť o kritických pacientov. Koncentrácia všetkých potrebných diagnosticko-terapeutických častí eliminovala časové prestoje z minulosti. Vďaka systému takzvanej triáže sú pacienti triedení podľa závažnosti ich stavu,“ doplnil Haviernik s tým, že pacienti s ľahšími problémami však musia niekedy viac čakať.

Noví lekári
Nemocnica pokračuje i v posilňovaní a postupnej generačnej obmene personálneho tímu. Od spustenia prevádzky zavítalo do nemocnice viacero nových lekárov, medzi ktorými je mnoho výborných špecialistov. Od februára napríklad v michalovskej nemocnici pracuje hlavný odborník Ministerstva zdravotníctva SR na hepatológiu - hepatológ a gastroenterológ Prof. MUDr. Štefan Hrušovský, CSc. Ďalší výborný lekár v Michalovciach, detský neurológ MUDr. Ladislav Bratský, predtým pôsobil v detskej fakultnej nemocnici v Košiciach. A MUDr. Ľubomír Slávik, nový lekár na internistickom klastri, prišiel do michalovskej nemocnice zase z košickej univerzitnej nemocnice. Nová michalovská nemocnica, ktorú budovali viac ako 2,5 roka, má operačné sály so superčistým vzduchom, organizačnú štruktúru zloženú z klastrov, vyše 300 lôžok, centrálnu prípravovňu liekov, komfortné pôrodné izby či urgentný príjem s modernou triážou na triedenie pacientov, ktorých bezpečnosť zaručia čiarové kódy, a liečivé prostredie. Prvá všeobecná nemocnica, ktorú postavili na Slovensku po takmer 30 rokoch, je súčasťou siete nemocníc Svet zdravia. Celkové náklady na jej výstavbu sa vyšplhali na 34 miliónov eur. Zdravotnú starostlivosť nemocnica poskytuje v rámci verejného zdravotného poistenia.

Tlačová správa



Uverejnené: 31.03.2018 13:22:37 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.