files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín na jar bez Sviarčinského a zrejme aj bez Božoka

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce troma remízami 1:1 v rade ukončili jesennú časť svojej tretej sezóny v najvyššej Fortuna lige. Zverenci trénera Antona Šoltisa dosiahli dvadsať bodov, čo je o jeden bod viac, ako dosiahli vlani a o päť viac, ako získali vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou.

Po tomto bodovom zisku im patrí deviate miesto, s deväťbodovým náskokom pred poslednou Senicou a sedembodovým pred barážovou jedenástou priečkou, ktorú momentálne okupuje Prešov. „Z postavenia v tabuľke je spokojnosť. Myslím si, že to ôsme či deviate miesto je pre nás momentálne reálne. Samozrejme, tých bodov mohlo byť trošku viac, ale aj tento bodový zisk rešpektujeme. Toľko sme si nahrali, toľko máme. Teší ma záver jesene, kedy sme získali šesť bodov z dvanástich možných. Ukázalo sa, že sa chlapci posúvajú dopredu, čo je príjemným konštatovaním,“ uviedol na margo spokojnosti s jesennou časťou tréner Michalovčanov Anton Šoltis.

Herné sústredenie v Poľsku

Bezprostredne po poslednom zápase jesene v Senici sa Michalovčania rozpŕchli na dovolenky. Na nich pobudnú skoro celý mesiac, teda konkrétne 29 dní. „Zimná príprava nám začína v pondelok 8. januára,“ podotkol tréner Anton Šoltis, ktorý nás oboznámil aj s jej plánom. „Prvé dva týždne by sme mali stráviť v domácich podmienkach, tretí týždeň by sme mali ísť na herné sústredenie do Poľska. Čo sa týka zápasov, tých by sme mali odohrať šesť až sedem. Máme tam ešte jedno voľné okienko. Stretneme sa s Nowym Saczom, Ostravou, Třincom, Trebišovom, Gornikom Zabrze, pre ktorý to bude generálka na jarnú časť. Našu generálku odohráme doma proti Lokomotíve Košice.“

V kádri MFK Zemplín už na jar neuvidíme bieloruského krajného obrancu Aliaksandra Sviarčinského

Bez Sviarčinského a zrejme aj bez Božoka

Samozrejme, ako každé prípravné obdobie, aj teraz príde k zmenám v kádri. „Už teraz môžeme povedať, že na jar budeme bez Alexa Sviarčinského a profesionálnu kariéru pravdepodobne ukončí aj Miro Božok. Títo dvaja by teda mali odísť, uvidíme, či bude záujem aj o ďalších hráčov,“ oznámil nám tréner Šoltis odchody z kádra. A čo príchody? „Musíme popracovať aj na nich. Záver jesene totiž ukázal, že máme úzky káder. Čo sa týka postov, určite potrebujeme posilniť kraje či už zálohy alebo obrany. Tam nás tlačí topánka celú jeseň. Bolo by dobré, ak by sme získali ľavého obrancu a keďže odchádza Alex Sviarčinskij, budeme sa obzerať aj po hráčovi na pravú stranu. A určite sa chceme posilniť aj v útoku. Všetko sa však uvidí počas zimy, na čo budeme finančne mať, uvidíme, kto ešte odíde, o koho bude záujem. Keď odíde niekto zo základnej zostavy, určite budeme chcieť získať adekvátnu náhradu. Samozrejme, niekoho opäť vytiahneme aj z dorastu. Práve to je našou filozofiou, zakaždým niekoho vytiahnúť a pracovať s tým, čo máme k dispozícii. Nejakú kvalitu ale budeme musieť doniesť aj z vonku, pretože sa nedá všetko nahradiť iba z domácich zdrojov,“ pokračoval tréner MFK Zemplín.

... Miroslav Božok zrejme skončí v Michalovciach tiež

Ten je vďačný za zimnú pauzu, keďže v posledných týždňoch sa mu poriadne rozrástla maródka. K dlhodobým maródom Kirovi, Matičovi a Šostákovi pribudli aj Žofčák, Šimčák či Carillo. „Ja verím, že sa všetci dajú dokopy a do zimnej prípravy nastúpime kompletní,“ dodáva Anton Šoltis, podľa ktorého slov by sa do zimnej prípravy mali zapojiť aj Jozef Vajs s Pavlom Bellásom, ktorí jesennú časť strávili v Trebišove.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.12.2017 10:36:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.