files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po výbornom výkone zbíjala na Spiši

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce opäť idú ako píly. Po nešťastnej prehre v Prešove zaknihovali v stredajšom 26. kole St. Nicolaus I. ligy tretie víťazstvo v rade, keď na ľade nebezpečnej Spišskej Novej Vsi, kde predtým padli ich najväčší protivníci v boji o prvé miesto Skalica aj Prešov, zvíťazili hladko 6:1. No a po zakopnutí Skalice, ktorá doma podľahla Dubnici, sa opäť vrátili na prvú priečku v tabuľke. Tú budú môcť potvrdiť v piatok v domácom súboji s bratislavským HC Osmos, ktorý sa stále vo Vranove nad Topľou začína v tradičnom čase od 17.30 hod.

Keďže hlavne v stredajších zápasoch vypomáhajú Spišiakom ako rezerve Popradu hráči extraligistu a takisto aj kvôli tomu, že predtým doma zdolali tak Prešov ako aj Skalicu, bolo vidieť pred duelom na Spiši michalovský rešpekt. „Spišská Nová Ves je nevyspytateľné mužstvo, ktoré môže tak s každým prehrať, ako aj s každým vyhrať. Práve preto som rád, že sme na nič nečakali a od samého začiatku sme vstúpili do zápasu tak, ako sme mali. Išli sme za víťazstvom. Od začiatku sme boli aktívni, prakticky každý jeden hráč, čo bol na ľade splnil to, čo sme od neho chceli,“ zdôraznil tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý. Jeho zverenci bo bezgólovej prvej tretine premenili svoju aktivitu aj na góly. V druhej a tretej časti zaknihovali zhodne po tri, čo im pohodlne stačilo na zisk troch bodov. „Ako hovorím, my sme boli aktívni aj v prvej tretine, no góly nám začali padať až od tej druhej tretiny. Od samého začiatku sme išli za víťazstvom, za čom chcem celé družstvo pochváliť. Každá jedna päťka podala dobrý výkon a som o to radšej, že okrem ofenzívy sa nám teraz darilo aj v obrane. Som rád, že sa nám darilo aj strelecky, pretože, keď nepočítam duel s Považskou Bystricou, v posledných zápasoch sme sa v koncovke trápili. Podali sme dobrý výkon smerom dopredu aj dozadu a preto si myslím, že naše víťazstvo bolo absolútne zaslúžené,“ pokračoval v hodnotení stredajšieho súboja Miroslav Chudý.

Michalovčania tak využili zakopnutie dovtedy vedúcej Skalice, ktorá doma prehrala s Dubnicou nad Váhom 4:5 a opäť ju tak vymenili na prvom mieste v tabuľke. „Samozrejme, každé družstvo chce byť čo najvyššie a my nie sme výnimkou. Do vianočnej prestávky máme také zápasy, že pokiaľ ich zvládneme, tak budeme mať na prvom mieste náskok. Máme doma Dubnicu, doma Topoľčany, ideme do Skalice a zakončíme to domácim súbojom s Prešovom. Budú to ťažké zápasy, no ako hovorím, pokiaľ ich zvládneme, tak si veľmi pomôžeme. Tabuľka by sa mala v tomto prípade utriasť v náš prospech a do nového roka by sme vstupovali v slušnej pozícii,“ zdôrazňuje tréner HK Dukla Ingema, na ktorého zverencov čaká v piatok domáci súboj s bratislavským HC Osmos. Nováčik súťaže je takisto nevyspytateľným tímom, keď môže prehrať s každým, ale aj potrápiť favoritov. „Práve na to si musíme dať pozor a k zápasu pristúpiť tak, ako sme pristúpili na Spiši. Každý zápas začína od 0:0. My musíme opäť hrať svoju hru. Pokiaľ budeme hrať to, čo v Spišskej Novej Vsi, o výsledok sa nebojím. Máme ofenzívnu silu, ktorá je rozložená na všetky štyri päťky, čo som veľmi rád. Musíme však hrať aj zodpovedne zozadu. Verím, že sa strelecky presadíme, no musíme byť pozorný aj v hre smerom zozadu,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.12.2017 13:28:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.