files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa druhopolčasovým uragánom sfúkla Sereď a je vo finále Slovenského pohára

Hádzanárky Iuventy Michalovce druhopolčasovým uragánom sfúkli v semifinále Slovenského pohára účastníka druhej ligy HK Slávia Sereď po výsledku 48:31 (21:18) a postúpili tak do finálových bojov o najstaršiu ženskú klubovú trofej. Po osem gólov v stretnutí zaknihovali štyri hráčky Iuventy - Habánková, Fiľková - Trehubová, Kišiková a Bajčiová, ktorým zdatne sekundovala na druhej strane trinásťgólová Katarína Dubajová. Finálovým súperom Iuventy bude HK Slovan Duslo Šaľa, ktorý zvíťazil v Prešove 25:22. Prvý finálový zápas sa odohrá v sobotu 9. decembra, odveta je na programe v stredu 13. decembra. O tom, kto začne doma rozhodne štvrtkový žreb.

Aj keď sa stretli tímy, ktoré hrajú najvyššiu MOL ligu a druhú ligu, v prvom polčase to až tak na palubovke vidno nebolo. Lepší štart do zápasu mali Michalovčanky. Tie viedli v ôsmej minúte po presnej strele Kotovej 7:2. Hostky sa ale trojgólovou šnúrou dostali do zápasu. Vynikala hlavne ex-reprezentantka Dubajová, ktorej to išlo strelecky, no a keď najlepší deň nevychytili michalovské brankárky, Sereď sa držala pri favoritovi skoro celý prvý polčas. Viackrát v ňom vyrovnala skóre (9:9, 10:10, 11:11), no Iuventa si nakoniec dokázala do konca prvého dejstva vypracovať trojgólový náskok 21:18.

V druhom polčase už favorit rázne ukázal, kto je pánom na palubovke. Iuvente opäť vyšiel štart do polčasu, keď sa rýchlymi troma gólmi ujala vedenia 24:18. Po góle Rebičovej bolo v 44. minúte 32:24. Hostky síce kontrovali dvoma gólmi v rade, na väčší odpor sa už ale nedokázali zmôcť. Iuventa tak naďalej zvyšovala svoj náskok. Marcinčáková dala v 48. minúte na 35:26, na čo lavička hostí reagovala oddychovým časom. Hneď po ňom skórovala Habánková, Iuventa tak po prvýkrát v stretnutí viedla desaťgólovým rozdielom (36:26). Ten do konca zápasu natiahla na sedemnásť gólov a po výhre 48:31 sa tak môže pobiť o šiesty triumf v Slovenskom pohári v rade.

Iuventa Michalovce - HK Slávia Sereď 48:31 (21:18)
Pok. hody: 6/4 - 2/2, vylúčené: 5 - 2. Rozhodovali: Gedeon a Palovčák, 500 divákov.
IUVENTA: Muliková, Jablonská, Antičová - Marcinčáková 3, Kišiková 8, Rebičová 6, Kotová 4, Trúnková, Habánková 8, Wollingerová, Holubová 3, Bajčiová 8/4, Fiľková - Trehubová 8.
HK SLÁVIA: Lenčéšová, L. Trojáková, Lašáková - Horváthová, Koníková 3, M. Trojáková, Šidliková, K. Šuryová 3, Gregušková 3, Hercegová 4, Meszárošová, Danišová 4, N. Šuryová, Chromeková 1, Moravanská, Dubajová 13/2.



Uverejnené: 06.12.2017 20:14:33
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.