files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Budeme v budúcnosti hrať aj pod vianočným stromčekom?

Každý rok rovnaká pesnička a nikdy sa to nezmení. Novembrové a decembrové časy duelov najvyššej futbalovej Fortuna ligy zakaždým odrádzajú diváka z tribúny. Treskúca zima, rozmočený terén, či dážď a sneh. To sú najväčší protivníci futbalu v týchto mesiacoch. Zmení sa to niekedy, či v budúcnosti budeme hrať aj na Vianoce, tak ako sa hrá v Anglicku?

Aj na to sa zvrtla debata na pozápasovej tlačovej konferencii zápasu MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok (1:1). Domáci lodivod Anton Šoltis v ňom musel až trikrát nedobrovoľne striedať. V prvom polčase mu vypadol Igor Žofčák, v druhom stopér Carillo aj Jozef Šimon Turík. „Terény sú, aké sú. Zranenia sú dôsledkoch aj nich,“ zdôrazňuje Anton Šoltis, na ktorého slová nadviazal aj tréner MFK Ružomberok Norbert Hrnčár. Podľa mňa to nie je náhoda. Decembrovými termínmi zápasov nechránime zdravie hráčov. Na takýchto terénoch, na akých sa hralo teraz, je riziko zranenia určite vyššie. Neviem, kde sa ponáhľame a či chceme hrať aj pod vianočným stromčekom, no pre mňa je to nepochopiteľné,“ zdôrazňuje lodivod Ružomberčanov, ktorý predtým viedol myjavský Spartak.

S pohľadom oboch trénerov sa dá iba súhlasiť. Decembrové zápasy nie sú pre diváka až tak atraktívne a Únia ligových klubov to nezmení ani rôznymi adventnými akciami, ktoré sa snaží robiť. Počasiu totiž nerozkážete. Pred troma týždňami sa nehralo kvôli nespôsobilému terénu v Michalovciach, teraz v nedeľu v Nitre, kde ešte vyhrievaný trávnik nemajú. Samozrejme, je dobré že vedenie ligy tlačí na infraštruktúry štadiónov tak, aby zodpovedali moderným štandardom. Je však na otázku, či kvôli divákovi netreba presunúť koniec jesennej časti na skorší termín. Stačilo by počas augusta či septembra, kedy na futbal chodí najviac divákov vsunúť dva či tri anglické týždne a skončiť tak o dva či tri týždne skôr. Určite by to klubom neublížilo (veď v neskorom jesennom čase už nehral slovenský zástupca v európskych pohároch poriadne dlho) a určite by ožili aj futbalové tribúny. Návšteva 729 divákov (mimochodom najnižšia od účasti MFK Zemplín v najvyššej súťaži) by tak nebola návštevou kola, ako sa tomu stalo v sobotu na Zemplíne. Potešil by sa určite aj divák, ktorý by na tribúne nezamrzol. Nestojí to na zamyslenie? Futbal sa totiž ako viem robí pre neho...

Peter Brendza



Uverejnené: 05.12.2017 18:57:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.