files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S bodom nespokojnosť na oboch stranách

Aj keď na dohrávaný súboj šestnásteho kola Fortuna ligy si na michalovský štadión našlo cestu iba necelých osemsto divákov, tí čo prišli, neoľutovali. V súboji s Trenčínom videli viaceré gólové šance na oboch stranách. Obaja skórovali raz (opravujeme Michalovčania dvakrát), a tak sa pri Laborci zrodila zaslúžená remíza, s ktorou ale nebola spokojnosť ani na jednej strane.

V prvom rade veľká vďaka kompetentným, ako sa postarali o trávnik. Ten sa za desať dní výrazne zmenil a dokonca v utorkovej dohrávke sa na ňom dalo aj kombinovať. Opatrenia, ktoré sa urobili, teda zabrali. Je však na otázku, prečo sa nerobili už predtým, aby sa duel s Trenčínom odohral v riadnom termíne... Nebuďme ale iba kritickí. Ešte raz, klobúk dolu pred tými, ktorí sa pričinili o stav trávnika a takisto aj o to, že sa duel s Trenčínom mohol odohrať. Poďme ale k zápasu. Ten mal všetko, čo súboj najvyššej súťaže mať má. Michalovčania sa od úvodu zahryzli do súpera bojujúceho o prvú šestku. Za prvých dvanásť minút mali tri čisté gólové šance, ktoré ale ostali nevyužité. „Je to o koncovke. V nej sa trápime od začiatku sezóny a nebolo tomu inak ani teraz. My sa do tých šancí aj dostaneme. Teraz sme mali tri či štyri čisté, niektoré aj z päťky, no gól sme nedali. Napríklad v Zlatých Moravciach sme mali jednu a tú sme premenili. Stále je to o efektivite,“ konštatuje tréner Anton Šoltis, ktorý pred duelom s Trenčínom chtiac - nechtiac musel meniť rozostavenie svojho tímu.

Chýbal mu totiž Martin Kolesár, ktorý dostal trest za červenú kartu v Zlatých Moravciach, ale aj Miroslav Božok. Toho zase potrestal za údajne rasistické poznámky, ktoré ale nikto iný nepočul, hráč Zlatých Moraviec Mateus. Horkokrvný Brazílčan Božoka po sobotňajšom dueli fyzicky napadol, čo spôsobilo, že michalovská opora v utorok chýbala. Zemplínčania tak museli zvoliť rozostavenie a la Chelsea Londýn, s troma stopérmi, piatimi záložníkmi a dvoma útočníkmi. „Tento systém je trošku náročnejší, no fungoval a myslím si, že sme ho proti tak ťažkému súperovi, ako je Trenčín, zvládli celkom dobre. Ak sa mám priznať, mal som trošku obavy. Povedali sme si, že Trenčín trochu prekvapíme. Systém vám zápas nikdy nevyhrá, no chlapci sa presvedčili, že keď zamakajú, majú aj na takýchto súperov,“ podotýka k zmene systému tréner Michalovčanov.

Jeho zverenci pykali za prvopolčasové nevyužité šance v úvode toho druhého. Prebudení Trenčania totiž toto dejstvo začali ako pokropení živou vodou a rázom boli všade skôr, ako Michalovčania. Beridzeho krížna strela ešte v sieti neskončila, no Skovajsov center a následne hlavička Petra Kavku do vlastnej siete už áno. „Súper musel niečo zmeniť. Poslal na ihrisko Hillaryho Gonga, ktorý ich hru oživil. My na druhej strane sme mali hluchšiu desaťminútovku, čo oni využili na úvodný gól, ktorý sme si strelili sami. Potom ale prišlo z našej strany zlepšenie. Chlapci zapli na vyššie obrátky a odmenou nám bolo vyrovnanie,“ poznamenal Anton Šoltis. Michalovčanom spasil v 73. minúte Stanislav Danko, ktorý vydoloval pre nich aspoň bod. Ten sa ale vzhľadom na priebehu duelu a viacero nevyužitých šancí domácim málil. „Pred samotným zápasom by sme bod brali, po ňom sme trošku smutní,“ skonštatoval domáci lodivod. Spokojnosť nebola ani na trenčianskej strane. Niet sa ani čo čudovať. Hráči spod hradu Matúša Čáka bojujú o prvú šestku a body z Michaloviec im v konečnom účtovaní môžu chýbať. „Z nášho pohľadu sme odohrali lepší druhý polčas, ale s výkonom a výsledkom spokojní rozhodne nie sme,“ kontroval tréner AS Roman Marček.

Zemplínčania sa tento týždeň na domácom trávniku predstavia dvakrát. Okrem utorkovej dohrávky na nich čaká aj sobotňajší súboj osemnásteho kola proti Ružomberku. Tomu stále majú, čo vracať, keďže ide o jedného z mála súperov, ktorých v najvyššej súťaži ešte nezdolali. „S Trenčínom a Zlatými Moravcami máme dobrú bilanciu, s Ružomberkom zase zlú,“ smeje sa Anton Šoltis a hneď na to už vážnejšie dodáva. „Verím, že sa táto štatistika nepotvrdí a na domácom ihrisku budeme úspešní. Bude to ale veľmi ťažké. Ružomberčania sú v laufe. Neprehrali tuším deväť zápasov v rade. Ako sme sa ale presvedčili proti Trenčínu, hrať sa dá s každým. Keď chlapci pristúpia k zápasu tak ako proti Trenčínu, verím, že bodovať môžeme opäť.“ Michalovský trávnik vydržal utorkový zápas. Vydrží aj ten sobotňajší. „Ja verím, že áno. Opäť urobíme nejaké opatrenia, aby sa hralo. Múdrejší ale budeme v piatok. Štvrtok má byť nepriaznivé počas, má aj snežiť. My ako klub urobíme všetko preto, aby sa v sobotu hralo a aby bol trávnik minimálne v takom stave, ako proti Trenčínu,“ dodáva na záver presvedčivo Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.11.2017 12:09:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.