files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Októbrový rozlet zastavilo zranenie, návrat asi až na vynovenom štadióne

Desiaty kalendárny mesiac mu vychádzal nad očakávanie. Útočník HK Dukla Ingema Michalovce Tomáš Banovský bodoval ako na bežiacom páse a patril k najlepším útočníkom prvej ligy. Dostal sa dokonca až na druhé miesto v tabuľke produktivity celej súťaže. Žiaľ, prišla nedeľa 22. októbra a predohrávaný duel 19. kola. V ňom sa síce na výhre 3:0 podieľal gólom aj asistenciou, no v tretej tretine už do hry nezasiahol, keď si privodil zranenie ramena.

Tomáš Banovský si momentálne musí zvykať na pózu pozorujúceho diváka

„Bolo to obrovská smola, pretože v predchádzajúcich zápasoch som sa cítil na ľade výborne. Darilo sa tímu aj mne osobne. Nenarobím s tým už ale nič. Zranenia patri k športu, tobôž ku kontaktnému, ako je hokej,“ rozhovoril sa Tomáš Banovský a vzápätí k svojmu nešťastnému zraneniu dodal. „Najskôr som myslel, že je to vyskočené rameno. Až neskôr sa ukázalo, že to nie je rameno, ale kĺb nad ním. Bolo to dosť bolestivé, no teraz je to už lepšie a pomaly sa dávam dokopy.“ Kedy by sme mohli čakať jeho návrat na ľad? „Bude to približne za mesiac. Momentálne sa snažím trénovať dolné časti tela a chodím na pravidelné rehabilitácie. Verím, že do konca roka budem v poriadku a v januári by som mohol naplno vykorčuľovať na ľad,“ podotýka 25-ročný odchovanec michalovského hokeja, pre ktorého je táto pauza od hokeja jednou z najdlhších, aké v kariére zažil. Radosť mu aspoň robia výsledky jeho spoluhráčov, ktorí sa po sedemzápasovej víťaznej sérii vyšvihli na prvé miesto v tabuľke. Z neho ale spadli po piatkovej prehre v Prešove. „Chlapcom sa v poslednej dobe darí, čo mňa veľmi teší. Škoda prehry v Prešove, ktorá prísť rozhodne nemusela. Je mi samozrejme ľúto, že im nemôžem pomôcť, no verím, že si to spolu vynahradíme, keď sa vrátim na ľad a sezónu si predlžíme čo najdlhšie,“ konštatoval Tomáš Banovský.

Keďže odchovanec michalovského hokeja hovorí o svojom návrate na ľad približne za mesiac, môže sa stať, že sa už nevráti do vranovskej STD arény, ale na vynovený štadión v Michalovciach, ktorého rekonštrukcia či dostavba je plánovaná do konca decembra. „Ja verím, že to tak bude. Dochádzanie do Vranova nad Topľou je totiž veľmi náročné a spolu so spoluhráčmi sa už nevieme dočkať vynoveného stánku. Pre nás Michalovčanov je to ešte krajšie, že ide o štadión, kde sme vyrastali. Každý deň popri ňom prechádzam a vidím, že sa už s prácami finišuje. Budem rád, keď bude dokončený čo najskôr a verím, že sa vrátim po zranení už na michalovský ľad. Divák si určite vynovený štadión zaslúži a ja verím, že keďže prišiel o viaceré ligové zápasy, my mu to vynahradíme a naša sezóna bude čo najdlhšia,“ dodáva na záver Tomáš Banovský.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.11.2017 14:46:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.