files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania od Žitavy s dôležitými troma bodmi

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce zrejme sedí družstvo ViOn Zlaté Moravce oveľa viac ako trebárs taký Prešov. Zemplínčania s týmto súperom v prvej lige ešte neprehrali a nebolo to inak ani v sobotňajšom stretnutí sedemnásteho kola Fortuna ligy, keď pri Žitave zvíťazili gólom Martina Koscelníka 1:0. Ich triumf je o to cennejší, že celý druhý počas hrali bez vylúčeného Martina Kolesára, no aj napriek tomu sa im v Zlatých Moravciach, kde predtým nezvíťazila Žilina ani Slovan, podarilo vydolovať dôležité tri body.

O jediný gól sa pri Žitave postaral Martin Koscelník

„Sú to pre nás dôležité body. Dosť nám pomôžu. V tabuľke sa to totiž vzadu začína vyrovnávať. Aj preto sme veľmi radi, že sa nám podarilo v Zlatých Moravciach vyhrať a trošku sa od ostatných tímov odpútať,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Anton Šoltis. Jeho zverenci v prvom polčase hrali s domácimi vyrovnanú partiu. Veľa šancí v prvej štyridsaťpäťminútovke nebolo, Michalovčania si vytvorili jednu, ktorú Martin Koscelník aj využil. Následne pre nich ale prišla obrovská komplikácia, keď v 43. minúte videl Martin Kolesár druhú žltú kartu a následne teda aj červený trest. Domáci však presilovku o jedného hráča nevyužili a prehrali 0:1. „Teší ma fakt, že aj napriek tomu, že sme hrali o jedného menej celý druhý polčas, zápas sme zvládli. Prvý polčas sa hral medzišestnástkový futbal, s minimom šancí. My sme jednu využili. V tom druhom už oslabení sme sa zamerali viac na defenzívu. Nakoniec sme to ustáli a domov sme si odviezli tri dôležité body,“ pokračoval v hodnotení duelu tréner Michalovčanov.

Prísna červená karta

Tí ako sme už spomínali, museli celý druhý polčas odohrať o desiatich. Dve minúty pred koncom prvého dejstva totiž videl prísnu druhú žltú kartu devätnásťročný pravý obranca Martin Kolesár. „Aj z môjho pohľadu bola druhá žltá karta prísna. Podľa mňa zasiahol loptu. Išiel do hráča, čo ja vyžadujem, takže neurobil žiadnu chybu. Možno to trochu s agresivitou prehnal, no myslím si, že to nebolo až na žltú kartu. Rozhodca to ale videl inak, tak sa s tým musíme zmieriť. Pre Maťa Kolesára to môže byť do budúcnosti aj ponaučenie, že si musí dávať väčší pozor, keď už má na svojom konte žltú kartu,“ skonštatoval Šoltis k momentu, ktorý mohol nahlodať psychiku jeho zverencov. Keďže sa devätnásťročný mladík v posledných týždňov naplno „zavrel“ v základnej zostave, nastáva otázka, kto by ho mal nahradiť? „Máme niekoľko možností. V Zlatých Moravciach dohral Martin Koscelník a je to jedna z alternatív do ďalších zápasov. Je to však náš najlepší strelec, takže by sme ho radi videli vyššie. Ďalšou možnosťou je Alex Sviarčinskij, ktorý ale iba v piatok začal trénovať po zranení členka. Uvidíme, v akom bude stave, pretože v posledných týždňoch sa dosť trápil. Je ale možnosť, že keď bude pripravený, hrať bude na pravej strane obrany on,“ podotkol michalovský lodivod.

Nedohral. Martin Kolesár inkasoval v 43. minúte červenú kartu.

ViOn im sedí

Michalovčania tak znova potvrdili, že im zlatomoravský ViOn sedí. V najvyššej súťaži s ním odohrali už ôsmy duel a ani raz ešte neprehrali. Trikrát remizovali a dokonca päťkrát vyhrali. „Asi nám fakt sedia,“ usmial sa tréner Šoltis a následne dodal. „Štatistiky sú jedna vec, ale asi v niečom majú pravdu. Zlaté Moravce opäť chceli hrať futbal, nezavreli sa do obrany a to nám vyhovuje. Nepodali síce taký výkon, ako po iné zápasy, no to je ich problém. Aj keď v zápase boli nejaké emócie, obe mužstvá sa snažili hrať futbal. Z tohto hľadiska som rád, že nám Zlaté Moravce sedia a verím, že nám pozitívna bilancia s nimi vydrží čo najdlhšie.“

Minulú sobotu vyzeral michalovský trávnik takto. Dajú ho do utorka dokopy tak, aby sa na ňom hral majstrovský zápas?

Budú hrať s Trenčínom doma?

Na Michalovčanov, ktorým aktuálne v tabuľke so sedemnástimi bodmi patrí deviate miesto, čakajú do konca jesennej časti ešte tri zápasy. Už v utorok 28. novembra o 16.00 hod. by mali odohrať dohrávaný súboj šestnásteho kola s Trenčínom. Ten sa minulú sobotu neuskutočnil kvôli nespôsobilému terénu. Práve v nedeľu by sa malo definitívne rozhodnúť, či sa bude zápas s Trenčínom dohrávať v Michalovciach, alebo niekde inde. „My robíme všetko preto, aby sa hralo u nás. Uvidíme, kde zápas s Trenčínom odohráme. Vieme, v čom je súper silný a určite sa na to pripravíme. Hoci, keď nebudeme hrať doma, tak sa naša výhodu domáceho prostredia stratí a bude nám veľmi chýbať. O všetkom sa rozhodne v najbližších hodinách, takže uvidíme. Aj keď nebudeme hrať doma, určite chceme uspieť, pretože máme svoj bodový cieľ do konca jesene, ktorý chceme naplniť, aby sa nám v jarnej časti dýchalo lepšie,“ podotýka Anton Šoltis, ktorý momentálne nevedel povedať na koľko percent Michalovčania v utorok odohrajú duel na vlastnom trávniku. „Ako hovorím, robíme všetko preto, aby sa hralo tu. Momentálne je však ťažko sa k tomu vyjadrovať. Ideálne pre nás by bolo hrať doma tak v utorok s Trenčínom, ako aj v sobotu proti Ružomberku. Robí sa všetko preto, aby to tak bolo,“ dodáva michalovský kormidelník.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.11.2017 12:31:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.