files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Zemplíne sa v sobotu nehralo, proti bolo počasie

Fanúšik futbalu sa v sobotu tešil na ďalší z duelov Michalovčanov v najvyššej súťaži. Zemplínčania mali privítať rozbehnutý Trenčín bojujúci o účasť v prvej šestke. Zápas s dvojnásobným majstrom Slovenska sa ale neuskutočnil. Proti bolo počasie, ktoré spôsobilo odklad duelu šestnásteho kola.

Brány michalovského štadióna ostali v sobotu zatvorené...

Hrozilo by zranenie hráčov

Už pri príchode na štadión bolo každému jasné, že pri Laborci sa v sobotu hrať nebude. Hlavne pri striedačkách bol trávnik zjavne pod vodou a keby sa hralo, bolo by to nebezpečné nielen pre hráčov, ale aj pre samotný trávnik, na ktorý by to zrejme malo devastačné účinky. Hlavný rozhodca duelu Boris Marhefka po krátkej prechádzke po ihrisku ani nemohol povedať inú vetu, ako nehrá sa. „Už pri príchode sme videli, že to nie je v poriadku. Za dve hodiny sa to absolútne nezmenilo, takže nemalo zmysel ďalej čakať. Plocha bola nespôsobilá. Je podmočená, na niektorých miestach stoji veľké množstvo vody. Lopta by nemala prakticky žiadny pohyb, navyše by hrozili možné zranenia hráčov,“ skonštatoval hlavný arbiter Boris Marhefka.

Termín dohrávky zatiaľ neznámy

Z michalovského vedenia si cestu medzi média nenašiel nik, uspokojiť sme sa teda museli s komentárom trénera Antona Šoltisa. „Rozhodca uznal terén za nespôsobilí a ako môžete vidieť, asi mal pravdu. Keby sa hralo, to by nebol futbal, ale viac boj. Z tohto hľadiska sa na to môžeme dívať, že to bolo správne rozhodnutie. Terén by možno vyhovoval viac nám ako Trenčínu, no musíme to rešpektovať, že sa nehrá,“ podotkol michalovský lodivod, ktorý ešte nevedel definovať presný termín dohrávky. „Dali sme Trenčínu nejaký návrh, uvidíme, ako sa k nemu vyjadria. Rozhodne by sme to chceli dohrať ešte v jeseni.“

Natíska sa otázka, ako je možné, že nový trávnik si nedokázal s touto situáciou poradiť. „To nie je otázka na mňa, skôr na kompetentných,“ stroho odpovedal michalovský lodivod. Zápas Michalovčanov s Trenčínom sa tak nakoniec prekladá na „vhodnejší“ termín. Či ním bude koniec novembra, ako sa hovorilo už v sobotu, to ešte teraz povedať nevieme. Každopádne, „Šoltisovci“ do konca jesennej časti by mali doma odohrať ešte dva zápasy. Okrem dohrávky s Trenčínom to bude duel s Ružomberkom, ktorý by sa mal hrať v sobotu 2. decembra. Keďže momentálne sa zdá, že ihrisku ublíži aj slabší dážď, čo s ním narobí sneženie a mráz, ktoré sú na začiatok decembra už normálnym javom? Treba len veriť, že ďalšia hanba už nepríde a počasie podá Michalovčanom pomocnú ruku...

Záhady michalovského štadióna

Michalovský futbalový štadión v chladných jesenných mesiacoch už viackrát „zaštrajkoval“. Pred dvoma rokmi dvakrát v rade vypadlo umelé osvetlenie, minulý december zase duel s Ružomberkom kvôli sneženiu odložili. Počasie si robilo, čo chcelo aj tentoraz. Vraj intenzívny dážď spôsobil neregulárnosť terénu aj túto sobotu. V tom by nebol ani tak problém, keby... Keby trávnik neprešiel v minulých mesiacoch rekonštrukciou, ktorá spôsobila, že „žlto-modrí“ celú jarnú časť odohrali mimo svojho domovského stánku. Vyhrievaný trávnik mal byť zárukou toho, že ani podobné vrtochy počasie nebudú problémy a na Zemplíne sa bude hrať. Realita? Intenzívny dážď, ktorý až tak intenzívny nebol, spôsobil pravý opak. Sklamaný fanúšik sa pýtal, ako je to možné? Čo sa urobilo zle, že aj takýto dážď, aký padal v Michalovciach v piatok a sčasti v sobotu, spôsobil, že sa duel nehral. Je všetko s kostolným poriadkom?

Na to by malo reagovať hlavne vedenie klubu. To svoje stanovisko vydalo prostredníctvom tlačovej správy na oficiálnej stránke. Vedenie michalovského futbalu už viackrát dokázalo, že práca s médiami nie je nich ideálna parketa. Je to vidieť aj na tlačových konferenciách pred začiatkom sezóny, na ktorej buď pošlú člena predstavenstva klubu, ktorý na každú otázku reaguje, že odpoveď na to nie je v jeho kompetencii, alebo ostane stolička prázdnou, ako to bolo pred začiatkom tejto sezóny. Média tak márne hľadali odpovede na otázky typu, aká je stratégia klubu pri predaji vstupeniek a ako chce vedenie klubu odškodniť fanúšikov za neodohrané zápasy minulej sezóny, a takisto sa nedozvedeli ciele stanovené vedením klubu. Neštandardný krok spravili aj túto sobotu.

Tlačová správa síce možno pomohla píšucim novinárom, no ako si mali pomôcť televízie, ktorých redaktori a kameramani márne čakali na kompetentné osoby. Tlačovými správami reagoval v lete na krízu košického futbalu vtedajší prezident VSS Blažej Podolák. Ten však mal čo zakrývať a vyhýbať sa tak síce dotieravým, no správne položeným otázkam. Keďže stratégiu „ala Podolák“ využili aj Michalovčania, vynára sa taktiež otázka. Chcú niečo zakrývať aj oni?

Peter Brendza



Uverejnené: 19.11.2017 09:19:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.