files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

DOHODA festival plný zábavy + FOTOGALÉRIA

V sobotu na pravé poludnie otvoril festival „Dohoda“ na Zemplínskej šírave v priestoroch Kaluže svoje brány pre všetkých fanúšikov hudby. My hráme, vy sa zabávate. Tak znel slogan festivalu, ktorý spolu s Fun rádiom organizuje agentúra Hit production.


Za ideálneho slnečného počasia sa na rovnakom mieste ako minulý rok, len s inou „ekipou,“ až na jednu výnimku, predstavilo 12 interpretov v 11 spoločných vystúpeniach. O zábavu sa postarala známa moderátorská dvojica z Fun rádia, Marcel a Junior.

Dohodu otvorila michalovská kapela

Každú hodinu sa priestory rekreačného strediska - Kaluža zapĺňali návštevníkmi, ktorí sa mali chuť zabaviť a spríjemniť si letný deň skvelou hudbou rôznych interpretov. Tak, ako prvý tohtoročný festival Zemplínskej šíravy Easthetic, aj Dohodu otvárala michalovská kapela „Hostel“. Prvými profesionálmi na pódiu bola Hudba z Marsu. To, že na Šírave vystupili prvýkrát, prezradil spevák trnavského zoskupenia, večne usmiaty Štofo. Po ňom sa predstavil finalista česko-slovenskej superstar, Miro Šmajda. Nasledovali miláčikovia tunajšieho publika Helenine oči, ktorým sa tu očividne páči. Práve oni boli jedinou skupinou zabávajúcou publikum aj minulý rok. Kapela hrá v tomto letnom období každý víkend tri, štyri akcie krížom krážom po Slovensku. „V podstate sa tešíme, že sa to takto rozbehlo. Teraz máme najnapratejší rok odkedy fungujeme, takže si myslím, že sme veľmi, veľmi spokojní, poznamenal spevák kapely Helenine oči, Lynch, a dodal: „Na Zemplínskej šírave hráme asi tretíkrát. Ľudia na dnešnom koncerte reagujú perfektne, boli zlatí, spievali, tancovali a „juchuchali“. Boli úplne super“.

Stálice šoubiznisu

Zastúpenie tu mala aj česká scéna v podaní nestarnúcich Chinaski. Dozvedeli sme sa, že skupina po spoločnom duete s No name, pripravuje aj spoločný song so Zuzanou Smatanovou na novom pripravovanom albume. V jeseni tohto roku budú koncertovať iba v Čechách, no budúci rok, na jar, plánujú turné aj po Slovensku. Po Chinaski nastúpila do začínajúceho pološera bratislavská ska formácia Polemic. Pri ich rytmoch a chytľavých textoch už skákala celá Dohoda. Po dlhšej prestávke nasledovali No name. Z ich vystúpenia boli nadšené najmä mladé fanúšičky, ktoré ich nechceli pustiť z pódia. Nakoniec im na záver zahrali nie jednu, ako na koncertoch býva zvykom, ale niekoľko piesní. Odspievali aj spoločný duet s Chinaski, ktorý bolo možné doteraz počuť iba vo Fun rádiu. Aj nestarnúci Miroslav Žbirka, stále obľúbený u žien každej vekovej kategórie, rozospieval a priviedol do nálady publikum svojimi novými, ale i staršími piesňami.

Čo má nové Smatanová?

Po ňom sa na Šírave predstavila Zuzana Smatanová, ktorá odprezentovala svoju novú pieseň „Lietajúci Cyprián“, naspievanú ako titulnú skladbu k filmu Legenda o lietajúcom Cypriánovi. Prezradila nám, že každé hranie má svoje vlastné čaro. Miluje festivaly, je to jej srdcová záležitosť. V lete sú pre ňu niečo ako dovolenka. Na Zemplínsku šíravu sa vracia stále rada a ak sa podarí, tak na tento festival príde určite aj o rok. Smatanová pripravuje nové CD koncom tohto, alebo začiatkom budúceho roka. Túto jeseň chystá duet s Petrom Cmoríkom, na ktorý sa veľmi teší. Ako poslední vystúpili Tina a Rytmus.

Nakoniec Milan Lieskovský


Po vystúpení všetkých interprétov čakala v neskorších nočných hodinách na všetkých prítomných najväčšia open-air diskotéka pod taktovkou Cafe del Fun a slovenskej dídžejskej jednotky – Milana Lieskovského.

Celkové zhodnotenie

Počas celého festivalu rozdávala moderátorská dvojica Marcel a Junior tričká s logom festivalu Dohoda. Na Zemplínskej šírave sa po minuloročnom nultom, prvý ročník Fun Rádiu skutočne vydaril. Prialo nielen počasie, ale potešujúca bola aj vysoká účasť, a to o 1000 fanúšikov, viac ako pred rokom. Tento rok ich bolo až 5000. Spokojný s celou akciou bol aj jeden z hlavných organizátorov Julo Viršík, ktorý nám prezradil aj možných účastníkov budúcoročnej Dohody, kde by podľa všetkého nemal chýbať český Krištof a naše Horkýže slíže.


Michal Demko & Martina Králiková



Uverejnené: 12.07.2010 19:08:51

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623