files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria Záhorákov skončila na Zemplíne

Vo vranovskej STD aréne sa v stredu hral opäť hokej ako remeň. Ale to sa dalo aj čakať. Stretli sa totiž aktuálne dva najlepšie tímy prvej ligy a bolo sa na čo pozerať. V ofenzívnom zápase, v ktorom obaja chceli vyhrať, sa nakoniec tri body podarilo ukoristiť domácej HK Dukla Ingema Michalovce, ktorá zdolala lídra súťaže HK 36 Skalica gólom 97 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času 2:1. Zemplínčania tak uťali víťaznú sériu Záhorákov, ktorá skončila na čísle šesť. Aktuálne ťahajú najdlhšie série v lige práve oni. V stredu zvíťazili po piatykrát v rade a bodovali už deviaty duel za sebou.

Po strede naďalej platí, že v súbojoch Michalovčanov so Skalicou víťazí tesne domáci tím. Najskôr v druhom kole zvíťazili „ingemáci“ 3:2, následne im Záhoráci po výhre 4:3 všetko vrátili doma a teraz sa opäť radoval z tesného víťazstva domáci tím. „Je to spôsobené tým, že sa zakaždým stretnú dve vyrovnané družstvá. Rozhoduje aj šťastie, ktoré tentoraz opäť mali domáci,“ podotkol po stretnutí tréner HK 36 Skalica Michal Ružička, ktorého zverenci boli hlavne v prvej tretine lepším tímom. Mali viac z hry, lepšie korčuľovali a zaslúžene viedli 1:0. Od druhej časti sa karta obrátila a viac búšila michalovská Dukla, ktorej sa zaslúžene podarilo vyrovnať. Keď už sa zdalo, že duel skončí možno aj zaslúženou remízou, prišiel gólový direkt v predposlednej minúte. „Sme z toho trochu smutní, pretože vzhľadom na priebeh duelu sme bodovať mohli. Rozhodovalo aj šťastie, ktoré sa tentoraz priklonilo k Michalovciam,“ pokračoval Michal Ružička.

Domáci lodivod Miroslav Chudý nebol spokojný predovšetkým s prvou tretinou. V nej jeho hráči pôsobili kŕčovito, ako keby mali cestu cez celé Slovensko za sebou práve oni a nie Záhoráci. „Neviem, čím to je, ale prvé tretiny nám vôbec nevychádzajú. Zobudíme sa až v tej druhej, kedy viackrát doťahujeme náskok súperov. Neviem, čím to je, no musíme to zmeniť, pretože sa nám to môže v ďalších dueloch vypomstiť,“ konštatuje lodivod HK Dukla Ingema, ktorý bol zase na druhej strane spokojný s oslabeniami svojho tímu. Práve na hru v nerovnovážnom počte upozorňoval pred samotným duelom. „Vedeli sme, že Skaličania majú silné presilovky. Aj preto sme sa v pondelok a utorok na to pripravovali. Nedostali sme v nich ani jeden gól, takže z tohto pohľadu som spokojný,“ dodáva Miroslav Chudý.

Hrdinom zápasu bol stredný útočník michalovskej prvej lajny Radovan Cútt. Ten najskôr krátko po pol hodine hry využil presilovku na vyrovnanie a potom v predposlednej minúte skolil Záhorákov druhým gólom. „Chutí to celkom dobre. Práve pre tieto chvíle sa hrá hokej,“ znela odpoveď stredného útočníka Dukly na otázku, ako chutí byť prvou hviezdou zápasu. Následne sa už vážnejšie pustil do hodnotenia duelu. „Je to pre nás nesmierne dôležité víťazstvo. Na Skalicu sme pred zápasom strácali šesť bodov, preto sme si hovorili, že víťazstvo za tri body musíme „urvať“ za každú cenu. Bolo to veľmi ťažké, pretože súper hral taktiež výborne. Nakoniec sme to bojovnosťou strhli na svoju stranu, za čo sme veľmi radi.“

Ani odchovanec zvolenského hokeja a v súčasnosti aj hráč tohto klubu na hosťovaní v Michalovciach, si nevie vysvetliť prvé tretiny svojho tímu. „Vyzeralo to tak, akoby sme dlhú cestu merali my, nie oni. Našťastie, dostali sme iba jeden gól a naďalej sme tak boli v zápase. Od druhej tretiny to už bolo z našej strany lepšie a lepšie,“ podotýka Radovan Cútt, podľa ktorého padli v šatni po prvej tretine aj tvrdé slová. „Niečo sme si povedali a vidíte, padlo to na úrodnú pôdu. Potrebovali sme sa viac tlačiť do brány. Na tomto ihrisku je to jediný štýl, akým sa presadíte. Priznávam, pred víťazným gólom som mal aj dávku šťastia, ale aj to patrí k hokeju,“ dodáva na záver Radovan Cútt.

Strelci všetkých gólov v šlágri 20. kola St. Nicoluas I. ligy: Dávid Vereš a Radovan Cútt si odniesli ceny za najlepších hráčov svojho tímu

Peter Brendza



Uverejnené: 16.11.2017 15:48:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.