files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vo výbornom zápase tesne zdolala Skalicu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase 20. kole St. Nicolaus I. ligy nad lídrom tabuľky HK 36 Skalica 2:1 a upevnili si tak druhú priečku v tabuľke. O oba góly v sieti Záhorákov sa postaral dvoma presnými zásahmi Radovan Cútt. Zverenci trénerskej dvojice Miroslav Chudý – Richard Šechný sa najbližšie predstavia v piatok 17. novembra na ľade Dubnice, doma ich uvidíme o týždeň, konkrétne v stredu 22. novembra, kedy v tradičnom čase od 17.30 hod. vo vranovskej STD aréne privítajú „Gladiátorov“ z Trnavy.

 

Vo vranovskej STD aréne diváci mohli vidieť na prvú ligu nadštandardný duel. Obaja dreli až do záverečných sekúnd a šťastie sa nakoniec usmialo na michalovskú Duklu, ktorá zvíťazila 2:1. Paradoxne tak aj tretí vzájomný duel aktuálne dvoch najlepších tímov prvej ligy skončil najtesnejším víťazstvom domáceho tímu...

Aj keď sa čakalo, že dlhá cesta zanechá na Záhorákoch nejakú stopu, v úvode duelu to absolútne nebolo vidno. Skaličania totiž boli počas prvej dvadsaťminútovky lepším tímom. Najskôr sa michalovský golman Adam Trenčan zapotil pri strele Adolfa Straku od modrej a potom musel zasahovať aj pri úniku Dávida Okoličányho. Na druhej strane to skúšal Valečko, ktorého strelu Linet neusmernil do siete. V jedenástej minúte urobil chybu na vlastnej modrej Cvengroš, hostia sa dostali do prečíslenia a Vereš otvoril skóre duelu. Skaličania mohli svoj náskok aj zvýšiť, z dvoch presilových hier po sebe ale nevyťažili nič. Keď sa podobne pri jednej presilovke zachovali v samom závere aj domáci, prvá tretina skončila zaslúženým tesným vedením Záhorákov.

Michalovskou šatňou sa zrejme počas prestávky prehnalo tornádo, pretože do druhej tretiny vstúpila úplne iná Dukla. Jej hráči viac korčuľovali, na ľade doslova dreli a vytvárali si jednu šancu za druhou. Hostí prakticky nepúšťali z pásma. Mašlonka síce ešte gólovú tutovku nevyužil, no v 31. minúte počas presilovky Radovan Cútt prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a bolo vyrovnané. Misky váh mohli preniesť na michalovskú stranu v samom závere tejto časti najskôr Poliaček, ktorý ale miesto zakončenia volil prihrávku a Igor Halás, ktorého strelu zastavili betóny brankára Petríka.

Takticky boj kto z koho pokračoval aj v tretej tretine. Ani jedno družstvo nečakalo na to, čo urobí to druhé a samo sa pokúšalo strhnúť vedenie na svoju stranu. Najskôr to bol z michalovskej strany Cútt a Mašlonka, ktorý nepremenil samostatný únik, na druhej strane to skúšal zase nepríjemnou strelou Kristián Kučera. Keď sa už zdalo, že o víťazovi bude musieť rozhodnúť predĺženie, presne 97 sekúnd pred koncom duelu sa sám pred Petríkom ocitol Radovan Cútt a druhým gólom v zápase poslal domácich do vedenia. To si už „ingemáci“ aj napriek power-play súpera ustrážili, a tak aj tretí vzájomný duel týchto súperov v tejto sezóne skončil tesným víťazstvom domáceho tímu.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK 36 Skalica 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 31. Cútt (Valečko, Hančák) pres/1, 59. Cútt (Solomončak, Rusina) - 11. Vereš (Hujsa, Horváth)
Vylúčení: 2:3. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Švajka - Novotný, Wolf. Divákov: 340.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Valečko, Hančák, Kolba, Dolgoš, Rusina, Cvengroš, Jaššo – Solomončak, Cútt, Poliaček – Piatak, Mašlonka, Halás – Hamráček, Linet, Balko – Fajčák, Toma, Kabáč.
HK 36: Petrík - Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Pavešič, Kukliš, Straka - Vaškovič, Hujsa, Vereš - Jurák, Jarolín, Okoličány - Kotzman, Kučera, Janáč - Hluch, Dmitriev, Kňažev.



Uverejnené: 15.11.2017 20:49:59
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.