files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dozadu musí, dopredu môže

Na pravej strane defenzívy odohral druhý celý zápas a opäť nesklamal. Reč je o Martinovi Kolesárovi, ktorý vystúpil do zostavy MFK Zemplín ako kométa. Tréner Šoltis mu dal príležitosť v dvoch posledných zápasoch proti Nitre (0:0) a Podbrezovej (2:1). No a odchovanec trebišovského futbalu sa svojej šance chytil, čím dal jasne najavo, že s ním treba rátať aj v nasledujúcich dueloch.

Pravá strane michalovskej defenzívy za jeho účasti vôbec netrpela, ba naopak, dvadsaťročný mladík sa aktívne zapájal aj do ofenzívy, kde výdatne podporoval Martina Koscelníka. „Na pravej strany obrany hrávam už dlhšiu dobu. Bolo to tak v doraste, ako aj v Trebišove, kde som hral v rámci striedavého štartu. No a teraz som dostal šancu aj v prvom tíme, za čo trénerom ďakujem a ich dôveru sa im snažím oplatiť výkonom,“ podotýka Martin Kolesár, ktorý dostal šancu po nevýrazných výkonoch Aleksandra Sviarčinského. „Tréner ma pred zápasom s Nitrou nabádal k tomu, aby som si poctivo plnil defenzívne povinnosti a v prípade možnosti aj podporoval ofenzívu. Vravel, dozadu musím, dopredu môžem. To sa snažím plniť,“ dodáva jeden z dvoch menovcov Kolesárovcov (Peter je o deväť mesiacov mladší a dokonca je takisto odchovancom trebišovského futbalu) v tíme „žlto-modrých“.

Aj keď má iba dvadsať rokov, na pravej strane si počína ako skúsený mazák. Viackrát pomohol ofenzíve, vzadu zase niekoľkokrát zahasil pri šanci súpera. „Moje osobné pocity sú výborné. Prevládajú pozitíva,“ skonštatoval po svojom prvom domácom víťazstve Martin Kolesár. Aj s jeho pomocou Michalovčania zvládli v sobotu šesťbodový duel proti Podbrezovej (2:1) a zrušili tak svoju päťzápasovú sériu bez víťazného zápasu. „Sú to pre nás dôležité tri body. Mali sme výborný vstup do zápasu. Červená karta pre súpera, premenená penalta, čo nám určite pomohlo. Aj keď sme sa následne trošku potrápili, nakoniec sme konečne zvíťazili a naša nálada tak ide hore,“ uviedol na záver pravý bek Zemplínčanov.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.10.2017 17:05:20 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.