files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Igor Žofčák po dôležitom víťazstve: Niekedy vyhráte aj po slabšom výkone

Futbal nemá niekedy logiku. Presvedčili sa o tom aj hráči MFK Zemplín Michalovce. Tí v domácom stretnutí štrnásteho kola Fortuna ligy s Podbrezovou podali doma asi najslabší výkon za posledné mesiace, no aj ten im stačil na zisk dôležitých troch bodov. Po výhre 2:1 sa tak Zemplínčania odpútali v tabuľke od Horehroncov, zatiaľ, čo tí sa ešte viac namočili do boja o záchranu.

Dôležitý moment sa odohral hneď v úvode. Domáci útočník Sulley v pokutovom území obišiel brankára Kuciaka a následne sa rozhodol vypáliť na opustenú bránu. Jeho strelu zastavil rukou stopér Krivák, za čo ho hlavný arbiter Sedlák potrestal červenou kartou. Dvojitý trest dokonal Igor Žofčák, ktorý z následného pokutového kopu otvoril skóre. „Túto situáciu som nevidel, tak sa k tomu vyjadrovať nechcem. Musím si to pozrieť na videu, potom možno dám svoje stanovisko,“ znela strohá odpoveď trénera „Železiarov“ Mareka Fabuľu k situácii z piatej minúty, po ktorej sa celá taktika jeho tímu zrútila ako domček z karát. „Zápas mal z našej strany vyzerať inak. V piatej minúte sa ale celý koncept prípravy zrútil. Potrebovali sme rýchlo zareagovať, čo súper využil na druhý strelený gól. Aktívnou hrou sme následne znížili a mohli sme aj vyrovnať. Hráčom ale patrí absolutórium, pretože aj keď sme hrali o jedného menej celý zápas, myslím si, že sme si bod zaslúžili,“ dodal Marek Fabuľa.

Michalovčania po desiatich minútach od strelenia prvého gólu pridali Koscelníkom aj druhý a zdalo sa, že v pohodovom tempe dokráčajú k víťazstvu. Zrejme však ťarcha posledných týždňov, keď nevyhrali v šiestich dueloch v rade a dokonca aj vypadli zo Slovnaft Cupu, na nich zanechala stopu. Iba takto sa dá vysvetliť kŕčovitý herný prejav, ktorým sa prezentovali za dvojgólového náskoku a v poli ešte dokonca o jedného hráča naviac. Hosťom sa z ničoho nič podarilo znížiť a navyše, mali šancu aj vyrovnať, Dávid Leško ale mieril iba do žrde. „Súper hral o jedného menej a každý si myslel, že teraz to bude z našej strany uragán. Kto nehral futbal, nevie to pochopiť. My sme dlhý čas nevyhrali, čo bolo na našej hre cítiť. Bol to ale veľmi ťažký zápas. V tých minulých sme síce hrali dobre, no nebodovali sme, teraz prišiel opak. Potrebovali sme vyhrať a tieto tri body nám veľmi môžu pomôcť,“ podotkol domáci lodivod Anton Šoltis, ktorý následne dodáva. „To, čo sme chceli hrať, čiže kombinačnú hru, to sme nehrali. Každý zápas je ale iný. My sme tri body potrebovali a som vďačný za to, že sme ich získali.“  

Michalovčanom paradoxne dvojgólový náskok viac uškodil, ako pomohol. Na ich kopačky sa následne vkradla nervozita. „Išli sme po tri body, čo sme aj splnili, takže s tým spokojnosť určite je,“ skonštatoval po stretnutí kapitán Zemplínčanov Igor Žofčák, po ktorého chybe Podbrezová znížila na 1:2. „Bola to dosť lacná chyba. To sa ale stáva. Opäť zopakujem, išli sme po tri body, s čím sme spokojní. Hra nebola ideálna. Je to trošku paradox. V minulých zápasoch sme hrali doma dobre a body nám utekali, dnes to bolo naopak. Niekedy je to tak, že vyhráte aj po slabšom výkone,“ zdôrazňuje s jedným gólom a dvoma asistenciami postava zápasu. „Dúfam, že ma zaradíte do zostavy kola,“ smeje sa kapitán MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2017 09:58:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.