files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krutá prehra Michalovčanov s trnavským Spartakom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v stretnutí 12. kola Fortuna ligy na domácej pôde s tímom FC Spartak Trnava hladko 0:3, keď už po polčase prehrávali 0:2. Zverenci trénera Antona Šoltisa majú pred sebou anglický týždeň. V stredu sa predstavia v osemfinále Slovnaft Cupu v Borčiciach, no a v sobotu 21. októbra o 17.00 hod. privítajú prekvapenie sezóny nováčika z Nitry.

Michalovčania sa proti lídrovi súťaže príliš nevytiahli. V prvej polhodine duelu bol vidno ich až prílišný rešpekt. Keď sa ako tak oťukali, prehrávali 0:2, potom, čo Trnavčania pretavili dve strely na bránu na góly. Lídrovi Fortuna ligy sa v druhom polčase podarilo skórovať aj z tretej strely na bránu. Trnavčania bol efektívnejší a vyhrali zaslúžene. Treba ale povedať, že na tri body veľa kvality ukázať nemuseli a trojgólová prehra je vzhľadom na priebeh duelu pre Michalovčanov až príliš krutá. Na to sa ale história pýtať nebude...

Dej zápasu výrazne ovplyvnila piata minúta, kedy hostia podnikli po pravej strane rýchlu kontru, lopta putovala cez celú šestnástku až ku Čonkovi a ten krížnou strelou prekonal Matúša Kiru. Strelený gól priniesol Trnavčanom potrebný pokoj na kopačky. Aj naďalej sa snažili podnikať rýchle kontry a v 23. minúte po jednej z nich skórovali druhýkrát, keď Jirka využil nedorozumenie michalovskej obrany s brankárom Kirom – 0:2. Zemplínčania sa síce snažili, no v prvej polhodine bol vidno ich až prílišný rešpekt zo súpera. V samom závere prvého dejstva mohli aj napriek tomu skórovať, Danko ale neusmernil svoju strelu medzi tri žrde.

V druhom polčase sa obraz hry mierne zmenil. Michalovčania už nepôsobili tak ustráchaným dojmom. Do hry ich mohol vrátiť v 55. minúte Milan Šimčák, ktorý ale trestuhodne prekopol odkrytú bránu. O osem minút neskôr mohol skórovať opäť Stanislav Danko, opäť ale nenasmeroval svoju strelu do priestoru brány. Trnavčania naďalej hrali to, čo potrebovali. V 83. minúte podnikli po neodpískanom jasnom faule na Koscelníka do otvorenej michalovskej obrany ďalšiu kontru a striedajúci Kadlec upravil už na hrozivých 0:3. Čestný úspech domácich mohol zaznamenať Igor Žofčák, jeho hlavičku ale Vantroba vyškriabal a keď si trnavský golman poradil aj so strelou Regáliho, „Bily andele“ zvíťazili na Zemplíne hladko 3:0.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 0:3 (0:2)
Góly: 5. Čonka, 23. Jirka, 83. Kadlec.
Rozhodovali: Pavlík - Benko, Hrčka.
Žlté karty: 69. Danko, 82. Carrillo - 29. Lukič, 45. Vlasko.
Divákov: 1813.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Sviarčinskij, Kavka, Carrillo, Božok - Grič (88. Bednár) - Koscelník, Žofčák, Danko (74. Bragin), Šimčák (55. Regáli) - Sulley.
FC SPARTAK: Vantruba - Lukič (73. Kadlec), Tóth, Godál, Čonka (79. Hladík) - Sloboda, Pehlivan - Čanturišvili (90. Lovás), Vlasko, Jirka - Egho.



Uverejnené: 14.10.2017 17:45:33
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.