files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s druhým víťazstvom v rade

Šesťbodovú premiéru má za sebou na striedačke HK Dukla Ingema Michalovce jej nový lodivod Miroslav Chudý. Päťdesiatštyriročný kormidelník, ktorý v predchádzajúcich dvoch rokoch vyhral s Novými Zámkami a Detvou celú prvú ligu, vystriedal tento týždeň na striedačke ďalšieho Miroslava Ihnačáka a v prvých dvoch zápasoch zaknihoval cenné víťazstvá. Najskôr v stredu jeho družstvo pokorilo HC OSMOS Bratislava po výsledku 4:1 a v piatok zdolalo Topoľčany ešte razantnejším spôsobom 5:0. Michalovčania sa tak v tabuľke nenápadne posúvajú vyššie a už im patrí druhé miesto, iba s trojbodovou stratou na vedúci Prešov, ktorý aktuálne ťahá osemzápasovú víťaznú sériu.

Michalovskí hokejisti sa vysporiadali s dôležitosťou situácie viac ako dobre. Keby náhodou domáce dueli nezvládli, špica tabuľky by im mohla ujsť na viacero bodov, navyše sa na nich mohli dotiahnuť ďalšie tímy. Teraz majú pred nimi mierny náskok práve oni. „Zápas  s Bratislavou to nebolo z našej strany ono. Bolo to také nemastné – neslané. Nie je sa však čo čudovať. Prišla zmena v realizačnom tíme, prišiel nový tréner a tak to niekedy býva, že prvý zápas nie je optimálny. Proti Topoľčanom to už bolo  smerom dopredu, aj smerom dozadu, podstatne lepšie. Chlapcom nemám čo vyčítať. Museli sme silno improvizovať v zostave, pretože nám vypadlo niekoľko hráčov. Musíme sa dať dokopy a dobre sa pripraviť na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú budúci týždeň,“ poznamenal po druhom víťaznom stretnutí tréner Zemplínčanov Miroslav Chudý.

Nasledujúci týždeň budú mať Michalovčania super ťažký. Odohrajú v ňom až tri zápasy a všetko proti tímom z prvej päťky. Najskôr sa v stredu predstavia v Skalici, následne v piatok privítajú Dubnicu nad Váhom, no a v nedeľu ich čaká predohrávaný súboj na ľade Topoľčian. „Taký je program. Musíme to zvládnuť a sústrediť sa na každý jeden zápas. V prvom rade dúfam, že sa niektorí chlapci dajú zdravotne dokopy, pretože aj v piatok sme hrali iba na tri formácie,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorý sa s tímom zatiaľ iba zoznamuje. „Hráči sú podľa mňa už trošku uvoľnenejší, čo sme mohli vidieť aj v stretnutí proti Topoľčanom. Družstvo je skôr postavené na technický hokej, trošku mi v ňom chýba agresivita. Pokiaľ si budeme plniť defenzívne povinnosti tak, ako tomu bolo v piatok, určite to bude dobré. Máme kvalitu v ofenzíve a pokiaľ k tomu pridáme aj kvalitnú defenzívu, je na čom stavať,“ pokračoval Miroslav Chudý.

Ten v prvých dvoch zápasoch koučoval mužstvo sám. To by sa v nasledujúcich dňoch malo zmeniť, keďže by mu mal pribudnúť asistent. V kuloároch sa povráva o tom, že by ním mal byť Richard Šechný. „Mal by to byť on, len si potrebuje poriešiť veci v Humennom. Neviem v akom to je štádiu, no družstvo by sme mali viesť my dvaja,“ dodáva na záver lodivod michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2017 12:18:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.