files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší futbalový sviatok pri Laborci. MFK Zemplín hostí lídra z Trnavy

Po reprezentačnej pauze sa počas najbližšieho víkendu opäť rozbehne kolotoč zápasov v najvyššej futbalovej Fortuna lige. Pre hráčov MFK Zemplín prichádzajú kľúčové týždne. Aktuálne deviaty tím tabuľky sa trikrát v rade predstaví doma a v prípade úspešných výsledkov sa môžu „šoltisovci“ vrátiť do boja o prvú šestku. Súperov ale budú mať viac ako náročných. Hneď na úvod odvetnej časti privítajú v sobotu aj pred kamerami RTVS o 15.00 hod. prekvapujúceho lídra súťaže FC Spartak Trnava.

Michalovčania v prvých jedenástich kolách základnej časti produkovali futbal, ktorý lákal diváka. Lenže! V troch posledných zápasoch z piatich (vonku Ružomberok, doma Dunajská Streda, vonku Žilina) vyhrávali 1:0, no vedenie nielenže neudržali, ale dokonca prehrali zhodne 1:2. Aj preto im patrí aktuálne s desiatimi bodmi deviate miesto v tabuľke. „Tých bodov mohlo byť na našom konte určite viac. Škoda tých zápasov, v ktorých sme mali dosiahnuť viac. Mohli sme v nich aspoň remizovať. S predvedenou hrou spokojnosť je. Musíme to ale doladiť tak, aby sme neboli spokojní iba s výkonom, ale aby sme z takýchto stretnutí získali aj body. Počítajú sa práve tie, nie predvedená hra,“ podotkol na margo účinkovania v prvej polovici základnej časti s troma gólmi najlepší strelec MFK Zemplín Michalovce Martin Koscelník. Michalovčanov zrejme najviac mrzia domáce straty s Prešovom či Dunajskou Stredou“ „S Dunajskou Stredou určite, vtedy sme podali jeden z najlepších výkonov a zostali sme bez bodu. Na druhej strane, s Prešovom nebol náš výkon optimálny, čiže viac mrzí strata s Dunajskou Stredou, ako aj prehajdákané vedenie v Ružomberku, či naposledy v Žiline,“ pokračoval Martin Koscleník.

Tak či onak, so slovami 22-ročného kridelnika sa dá iba súhlasiť. Za predvedený herný prejav by si Michalovčania zaslúžili určite viac ako desať bodov. Družstvo to bude chcieť zmeniť v odvetnej časti, ktorá sa začína nasledujúci víkend. Aj keď na prvú šestku zaručujúcu boje o majstra, nie o záchranu, strácajú až osem bodov, flintu do žita Zemplínčania ešte nehádžu. Veľa napovedia nasledujúce týždne, keď doma postupne privítajú Trnavu (sobota 14. október), Nitru (sobota 21. október) a Podbrezovú (sobota 28. október). „V prípade úspechu sa vrátime do boja o prvú šestku, čo nás láka. Pôjdeme od zápasu k zápasu a budeme sa snažiť odovzdať na ihrisku všetko, aby sa nám to podarilo. Boj o prvú šestku ešte určite nechceme zabaliť,“ zdôrazňuje Martin Koscelník.

Michalovčania hneď na úvod odvetnej časti privítajú na svojom trávniku možno trochu prekvapujúceho lídra FC Spartak Trnava. „Bíli andeli“ zbierajú od začiatku súťaže dôležité body. V jedenástich zápasoch vyhrali deväťkrát, z toho až päťkrát o jeden gól. Nečudo tak, že po prvej časti vedú tabuľku dokonca s päťbodovým náskokom pred bratislavským Slovanom. Aj nad Zemplínčanmi v prvom kole zvíťazili 1:0, hoci by zápasu možno viac svedčala remíza. „Hostíme lídra tabuľky, takže máme o motiváciu navyše. Aj ten zápas tam sme nemuseli prehrať. Keby bola remíza, nikto by nemohol nič povedať. Dúfajme, že teraz im to vrátime aj s úrokmi a body ostanú doma,“ presvedčivo konštatuje Martin Koscelník, ktorý sa následne pustil do sobotňajšieho súpera. „Dostávajú dosť málo gólov. To znamená, že majú kvalitu v obrane. Vedia podržať loptu a navyše tam je niekoľko dravých hráčov, ktorí vedia uniknúť po čiarach. Ich silné stránky jednoznačne musíme eliminovať. Keď predvedieme hru z ostatných zápasov a pridáme k tomu koncentráciu na celých deväťdesiat minút, určite máme šancu uspieť,“ uzavrel debatu Martin Koscelník.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.10.2017 10:51:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.