files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cútta ešte neprešla krivda z lanskej sezóny, Detvu chce vyzvať opäť v baráži

Po minulej bodovo úspešnej sezóne chcel ísť o level vyššie. Stredný útočník Radovan Cútt to skúšal vo Zvolene, kde sa chcel konečne presadiť a zahrať si v Extralige. Do karát mu ale nezahrala politika jeho materského klubu, ktorý sa po vlaňajšom neúspechu zameral na „vyzdobenie“ svojho kádra hlavne hráčmi spoza Tatier. Legionári ho vytlačili do piateho útoku, s čím sa rodený „bryndziar“ zmieriť nechcel. Zaspomínal si na lanskú adresu, ktorá sa pre neho stala správnou. Dohodol sa teda s michalovskou Duklu Ingema, kde sa síce zmenilo vedenie či káder, no ambície ostali rovnaké. „Rád by som si tentoraz zahral baráž,“ neskrýva ambície 27-ročný center.

Ten v Michalovciach hrá od začiatku základnej časti, na prvý gól ale čakal až do stredajšieho zápasu s Považskou Bystricou. Na rekordnom víťazstve 12:3 sa podieľal dvoma presnými zásahmi, ktorými si lanský 29-gólový strelec konečne otvoril účet aj v tejto sezóne.“Som veľmi rád, že mi to tam konečne padlo. Už som sa strelecky trápil. Možno je dobré, že prišiel takýto zápasu a gólovo sa chytili aj ďalší hráči. Ukazuje sa, že máme štyri vyrovnané útoky a každý zápas sa môže chytiť niekto iný. Teraz som gólovo pomohol ja, nabudúce pomôže niekto druhý,“ podotýka Radovan Cútt, ktorý sa pred samotným duelom s Považskou Bystricou nestresoval z vtedajšieho piateho miesta Michalovčanov. „Je iba začiatok sezóny, na tabuľku sa teda zatiaľ pozerať nemusíme. Na prvý tím sme strácali pred týmto kolom akurát tri body, čo nie je veľa. Nehľadal by som teda v tom žiadnu paniku, že nám patrilo až piate miesto.“

Zemplínčania v stredu vo svojom prechodnom domove vo Vranove nad Topľou začali oproti minulým duelom úplne inak. Zatiaľ, čo pri prehrách v Dubnici či Prešove, ale aj pri víťazstve s rezervou Nových Zámkov nezvládli prvú tretinu, tentoraz bolo po siedmych minútach 3:0 a prakticky tak bolo vymaľované. „Je to všetko o koncentrácii. V šatni sme si povedali, že k tomu musíme pristúpiť inak ako v piatok proti Novým Zámkom. V našom tíme je kvalita a tá sa časom musí začať ukazovať. Verím, že sa týmto vysokým víťazstvom odpichneme k lepším výkonom a takisto aj výsledkom, ako sme mali doteraz,“ presvedčivo konštatuje Radovan Cútt.

Ten bol v lanskej sezóne bodovým ťahúňom michalovskej Dukly. Rodák zo Zvolena v lete skúšal šťastie v rodnom klube, kde mu ale „extraligové“ ruže nekvitli. „Sú tam najvyššie ambície. Tentoraz stavili na legionárov. V týchto dňoch síce traja skončili, no určite prídu ďalší. Už nemám dvadsať rokov, aby som nejak pendloval medzi štvrtou a piatou päťkou, a by som čakal na šancu. Dohodli sme sa teda, že keď sa nedostanem do jednej zo štyroch pätiek, pôjdem inam. Čo sa týka prvej ligy, riešil som iba Michalovce, kde prichádzam s najvyššími ambíciami,“ zdôrazňuje Radovan Cútt, ktorý síce michalovské prostredie poznal, no vranovské, kde momentálne „ingemáci“ pôsobia kvôli rekonštrukcii ich domovského stánku v exile, nie. „Rozhodlo to, že som Michalovce poznal z minulej sezóny. Čo sa týka prostredia, to vranovské som vôbec nepoznal, takže to nezavážilo,“ smeje sa Radovan Cútt, ktorý následne už vážne dodáva. „Radšej by som bol, keby sme hrali v Michalovciach, no vraj ešte chvíľu musíme počkať. Je to teraz trošku rozhárané. Bývame v Michalovciach, no trénujeme a hráme vo Vranove. Na domáci zápas cestujeme autobusom, pol hodinu pred a pol hodinu po. Je to trošku náročnejšie, no musíme sa s tým zmieriť.“

Pri Laborci sú už niekoľko rokov rovnaké ambície. „Vojaci“ mali hrať o špicu tabuľky a tieto atribúty sa nemenia ani pri novom vedení. „Ako som spomenul, ambície klubu boli dôležité pri mojom rozhodovaní. Tu sa síce zmenilo vedenie, no ciele ostali najvyššie. Minulú sezónu sa nám ich nepodarilo naplniť. Ja dúfam, že to tentoraz bude inak a my sa pozrieme do baráže,“ uviedol stredný útočník michalovskej Dukly. Pre neho osobne sú najväčšou motiváciou možné súboje s aktuálne najslabším extraligistom Detvou. Cútt, ale ani iní jeho spoluhráči, totiž ešte nezabudli na krivdu z minulej sezóny. Uznaný gól, ktorý nebol, ale aj rôzne podpásovky (nie iba na ľade...) od hráčov alebo členov vedenia klubu, zanechali svoju stopu a 27-ročný ročný center na ne ešte nezabudol. „Ja si to veľmi dobre pamätám a rád by som si to zopakoval aj teraz v marci. Pôsobenie v baráži a hlavne súboje s Detvou by boli pre mňa osobne veľkou výzvou,“ dodáva na záver Radovan Cútt.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.10.2017 14:04:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.