files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín prehral v Žiline po sympatickom výkone 1:2

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v zápase jedenásteho kola Fortuna ligy na pôde MŠK Žilina 1:2 a utrpeli tak tretiu prehru v rade. Michalovčania pod Dubňom viedli po presnej penalte Igora Žofčáka, domáci ale v druhom dejstve dvoma gólmi otočili výsledok vo svoj prospech. V najvyššej Fortuna lige teraz prichádza reprezentačná pauza, zverenci trénera Antona Šoltisa sa po nej trikrát v rade predstavia doma. Najskôr v sobotu 14. októbra o 15.00 hod. privítajú Spartak Trnavu, následne v sobotu 21. októbra už o 17.00 hod. Nitru a nakoniec v sobotu 28. októbra nastúpia proti Podbrezovej. Ešte predtým sa v stredu 4. októbra predstavia v Snine v zápase 4. kola Slovaft Cupu.

Michalovčania sa na pôde aktuálneho majstra prezentovali nebojácnym výkonom, ktorým si pýtali zaslúženú bodovú odmenu. Tá im ale opäť nebola dopriatá. Po tretikrát v štyroch posledných ligových zápasoch (Ružimberok vonku, Dunajská Streda doma) viedli, no vedenie nielen, že neudržali, ale dokonca sa netešili ani z bodu...

Pod Dubňom sa hral od začiatku výborný futbal, o ktorého kvalitu sa pričinili obe strany. Výborne pripravení Michalovčania ustáli v úvode mierny tlak domáceho tímu. Zásluhu na tom má aj brankár Kira, ktorý v pätnástej minúte zneškodnil tutovku Špaleka. V 23. minúte sa prebíjal v šestnástke súpera cez Valla Martin Regáli, žilinský obranca si počínal nedovolene a hlavný arbiter Kráľovič nekompromisne ukázal na biely bod. Z neho sa nemýlil Igor Žofčák - 0:1. Žilinčania mohli vyrovnať po strele Škvarku, Kira ale dobre mierený prejektyl domáceho kapitána vyrazil na rohový kop. V úplnom závere si michalovský brankár poradil aj so streleckým pokusom Špaleka.

Domáci od začiatku druhého polčasu zvýšili aktivitu. Odmenou im bol vyrovnávajúci gól v 59. minúte, kedy sa po sérii michalovských chýb dostala lopta až ku Špalekovi a ten tvrdou strelou prestrelil Kiru - 1:1. Aj po inkasovanom góle Michalovčania predvádzali futbal, za ktorý sa hanbiť nemuseli. Vedenie im mohol prinavrátiť najskôr Koscelník, ktorý hlavou mieril nad a po ňom aj Turík, ktorý zase pálil iba do bočnej siete. V 73. minúte zahral zlú malú domov Kašša, Sulley však v brejku mieril iba do dobre postaveného Volešáka, na druhej strane pálil Otubanjo z troch metrov trestuhodne nad. Rozhodnutie o tom, že tri body ostávajú pod Dubňom prišlo v 78. minúte, kedy sa lopta so šťastím po rohovom kope dostala až ku Kaššovi a ten nekrytý hlavou poslal domácich do vedenia - 2:1. "Šošoni" mohli o tesný náskok prísť v samom závere. Strely Sulleya, Danka či hlavička Griča ale išli tesne vedľa Volešákovej brány.

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)
Góly: 58. Špalek, 78. Kašša - 23. Žofčák (pok. kop)
Žlté karty: 61. Mazáň, 79. Kašša - 38. Sulley, 57. Sviarčinskij
Rozhodovali: Kráľovič – Mókoš, Hrmo.
Divákov: 3027.
MŠK: Volešák - Vallo (85. Králik), Kašša, Hancko, Mazáň - Cociuc (Otubanjo), Diaz, Škvarka (89. Holúbek) - Špalek, Mráz, Jánošík.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Sviarčinskij, Kavka, Carillo, Božok - Grič - Koscelník, Žofčák, Turík (81., Danko), Regáli - Sulley.



Uverejnené: 30.09.2017 20:54:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.